Skip to main content

Αμύντας: Υπέγραψε ο Ντουζίδης

Κάτοικος Υμηττού θα είναι την νέα περίοδο ο Θανάσης Ντουζίδης, καθώς ο Αμύντας ανακοίνωσε την συνεργασία του με τον 27χρονο φόργουορντ.

Την σεζόν που μας πέρασε ο Ντουζίδης φόρεσε την φανέλα του Εθνικού Πειραιά, στο πρωτάθλημα της National League 1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Αθλητικός Όμιλος Υμηττού Αμύντας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Θανάση Ντουζίδη. Ο 27χρονος forward με ύψος 205 εκατοστά, θα είναι μέλος του ανδρικού τμήματος, στο επερχόμενο πρωτάθλημα της National League 1.

Ο Θανάσης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο amyntas.gr σχετικά με τη νέα στροφή στην καριέρα του: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο όπως ο Αμύντας. Να έχουμε μια σεζόν χωρίς τραυματισμούς και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας!!”

Who Is Who

Γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1997, με καταγωγή από το Αγρίνιο, αλλά τα πρώτα του καλάθια τα έβαλε στη Χαλκίδα, στο γηπεδάκι της Αθλητικής Γυμναστικής Εταιρείας της πόλης φτάνοντας έως το Ανδρικό, με τον επόμενο σεζον (2013-14) να συμμετέχει, σε ηλικία 16 ετών, στο ροστερ του Ίκαρου Χαλκίδας στην Α1 Εθνική κατηγορία. Συνέχισε στη Β’ Εθνική με τον Ίκαρο Καλλιθέας (30 συμμετοχές), στην Α2 με τον Εθνικό Πειραιώς (17 συμμετοχές), πάλι στη Β΄Εθνική με τη Νέα Κηφισιά (30 συμμετοχές) και το 2018 μεταπηδά στον Πανερυθραϊκό (Β΄Εθνική) με τον οποίο τη σεζον 2019-20 κατακτά το πρωτάθλημα και την άνοδο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, στην οποία αγωνίστηκε και την επόμενη περίοδο. Την περίοδο 2022-23 είχε 30 συμμετοχές με το Αγρίνιο στην Elite League, ενώ την περασμένη σεζον συμμετείχε με τον Εθνικό Πειραιώς στη Β’ Εθνική.  

Επίσης έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης και το Χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων το 2015, ενώ έχει κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Παίδων το 2013, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πρώτη θέση στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα Εφήβων, το 2015, στο Βόλο.

Καλή συνέχεια Θανάση στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου κοντά μας!!