Skip to main content

Παναγιωτόπουλος: «Στόχος μας είναι η ανάπτυξη αθλητών, όμως σίγουρα όταν χρησιμοποιείς νεαρές ηλικίες τα αποτελέσματα είναι πιο δύσκολα»

Για τον σχεδιασμό του ΚΑΟ Χαλκιδικής, ενόψει της συμμετοχής στον 3ο όμιλο της National League 1, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος.

Αναλυτικά ο προπονητής του ΚΑΟΧ μίλησε:

Για το ότι δεν έκαναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ: «Απ’ τη περσινή ομάδα έφυγαν 2 παιδιά και πήραμε 2 νεαρά παιδιά. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη αθλητών, εμείς πιστεύουμε πάρα πολύ στο να πάρουμε έναν παίκτη, να τον βελτιώσουμε και μαζί να πορευόμαστε. Τα παιδιά έχουν κάνει τρομερή εξέλιξη και θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους μέσα απ’ την ομάδα. Γι’ αυτό κιόλας ανεβαίνουμε».

Για το αν ένιωσαν δικαίωση που πήραν πέρυσι την άνοδο βασισμένοι σε νεαρά παιδιά: «Ήταν μεγάλη δικαίωση και είδαμε ότι το πλάνο μας “αποφέρει καρπούς”. Και εμείς το βλέπουμε και ο κόσμος ότι μαζί με αυτά τα παιδιά μπορούμε να κάνουμε πράγματα και να τους δώσουμε ευκαιρίες. Για εμάς είναι μεγάλη ικανοποίηση αυτό το κομμάτι, γιατί σε αυτές τις κατηγορίες πρέπει να δίνουμε τόπο στα νεαρά παιδιά, 15-17 χρονών. Να αρχίσουν να μπαίνουν στη νοοτροπία του ανδρικού μπάσκετ, γιατί ανδρικό με εφηβικό είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι».

Για τον στόχο της νέας σεζόν: «Εμείς από πέρυσι έχουμε μπει σε μια διαδικασία με τα παιδιά να υπάρχει βελτίωση καθημερινά και ψυχολογική και σωματική και αθλητική και μπασκετική. Οπότε στοχεύουμε κάθε παιχνίδι να μπορούμε να παίρνουμε πράγματα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Να υπάρχει βελτίωση των παιδιών. Θέλω να βάζω βραχυπρόθεσμους στόχους. Στις 5 Οκτωβρίου παίζουμε με τον Φίλιππο Βέροιας και στόχος μας είναι αυτός, δε μπορούμε να κοιτάζουμε παραπάνω. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος. Στόχος μας είναι οι νεαρές ηλικίες, δε θέλουμε να το χάσουμε αυτό. Και σίγουρα όταν χρησιμοποιείς νεαρές ηλικίες τα αποτελέσματα είναι πιο δύσκολα».

Για το αν θα χρησιμοποιηθούν και παιδιά απ’ το εφηβικό: «Αυτό είναι το μεγάλο κίνητρο που δίνω στα παιδιά. Τους έχω πει ότι μπορεί να μην κάνουν προπόνηση με το ανδρικό, αλλά ουσιαστικά υπάρχει μια συνέχεια του εφηβικού με το ανδρικό. Στην άμυνα κάνουμε σχεδόν τα ίδια πράγματα, οπότε μπορώ ανά πάσα στιγμή να τους βάλω στο ανδρικό και να μην εκτίθενται, να ξέρουν πού βρίσκονται. Στο ανδρικό δε μπορώ να έχω 20 άτομα να κάνω προπόνηση. Ανά πάσα στιγμή παίρνουμε παιδιά του εφηβικού και τα βάζουμε να παίξουν, δεν είναι αποκομμένο το εφηβικό απ’ το ανδρικό».

Για την εξέλιξη του ΚΑΟΧ: «Εμείς μεγαλώνουμε αρκετά σαν σύλλογος και θέλουμε να κάνουμε πράγματα, θέλουμε συνέχεια να αναπτυσσόμαστε και να υπάρχουν όσο το δυνατόν καλύτερες παροχές στα παιδιά. Τώρα θέλουμε να κατεβάσουμε ομάδα U21, να κάνουμε αναπτυξιακή ομάδα έναν άλλο σύλλογο εδώ. Να δίνουμε συνέχεια κίνητρο. Το πρόβλημα του προσωπικού είναι μεγάλο στις επαρχιακές ομάδες και αναγκαστικά κάποιος πρέπει να αναλάβει να βγει μπροστά».

Για το αν υπάρχει ταλέντο στον σύλλογο: «Πιστεύω πως υπάρχει ταλέντο, γιατί τα παιδιά κάθε μέρα εξελίσσονται. Για ‘μένα ταλέντο δεν είναι να υπάρχει ένα παιδί 2.07 μέτρων, με μακριά άκρα και να είναι ο νέος… Τόνι Κούκοτς από μικρός, αλλά το πόσο γρήγορα ένα παιδί θα βάλει την πληροφορία στο παιχνίδι του. Αυτό είναι ταλέντο στην σημερινή εποχή, γιατί έτσι όπως μεγαλώνουν πλέον τα παιδιά, με την τεχνολογία, έχουν τρομερό πρόβλημα συγκέντρωσης και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».