Skip to main content

Αμπατζάς: "Όλα είναι πολύ καλύτερα στον Αμύντα από όσο περίμενα"

Ο Κώστας Αμπατζάς, προπονητής της ομάδας του Αμύντα, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio όπου μίλησε για τη μεγάλη νίκη επί του Μίλωνα, τους στόχους του συλλ΄ογου και τις ομάδες που ξεχωρίζει στον πρώτο όμιλο της National League 1.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Για τη νίκη επί του Μίλωνα: «Φυσικά και γνωρίζουμε ότι ο Μίλωνας είναι μια καλή ομάδα, με πολύ έμπειρους παίκτες και με στόχο να πρωταγωνιστήσει. Παρ’ όλα αυτά, δε φοβόμαστε κάποιον αντίπαλο. Παρ’ ότι έχουμε μια πολύ νεανική ομάδα, έχουμε παιδιά με πολλά προσόντα, με ταλέντο, γίνεται πολύ καλή δουλειά. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε κάποιον αντίπαλο σε κάποια έδρα».

Για το πώς έφτασαν στην ανατροπή: «Είναι κάποιες φορές σε κάποια παιχνίδια όπου μικρότερες διαφορές αισθάνεσαι ότι δε μπορούν να γυρίσουν, γιατί δεν έχεις καλή απόδοση, γιατί ο αντίπαλος είναι πολύ καλός. Αυτό το παιχνίδι δεν έμοιαζε για τέτοιο. Δώσαμε ό,τι χρειαζόταν για ένα καλό μομέντουμ, για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε και μετά να περάσει το άγχος στην πλευρά του Μίλωνα, ο οποίος είχε και το “πρέπει” της νίκης, έπαιζε στην έδρα του. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι κουράστηκαν κάποια παιδιά του Μίλωνα, μας επέτρεψε να πλησιάσουμε και μετά το ματς κρίθηκε σε μερικές κατοχές».

Για την ομάδα και τον φετινό στόχο: «Έχουμε πολλά άπειρα παιδιά, άλλα τέτοιες εμφανίσεις και τέτοιες νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση, γιατί αυτό χρειάζονται τώρα, περισσότερες παραστάσεις, εμπειρίες και να πιστέψουν περισσότερο στις δυνατότητές τους. Είναι νωρίς να πω τι μπορούμε να κάνουμε, που μπορούμε να φτάσουμε. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι ξεχωριστά».

Για το επερχόμενο (12/10) παιχνίδι με τον Α.Ο. Δάφνης: «Κερδίσαμε το 1ο και πάμε στο 2ο, το οποίο είναι στην έδρα μας, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, τη Δάφνη, που επίσης έχει έμπειρους παίκτες. Ο Αμύντας είναι παραδοσιακά πολύ δυνατός στην έδρα του. Για εμάς είναι “must win” το παιχνίδι, έχει και ένα χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι απ’ όσα έχω μάθει, ένα παραπάνω κίνητρο».

Για τις ομάδες που ξεχωρίζει απ’ τον όμιλό τους: «Οι ομάδες που μοιάζουν πιο δυνατές βάση του ρόστερ είναι το Αιγάλεω, ο Μίλωνας, θα έλεγα και τη Δάφνη. Ωστόσο, τα ονόματα από μόνα τους δεν λένε κάτι αν δεν βρεθεί η σωστή χημεία».

Για τον λόγο που πήγε στον Αμύντα: «Οι λόγοι που κατηφόρισα δεν ήταν αμιγώς μπασκετικοί, αλλά είμαι ικανοποιημένος που το έκανα. Μέχρι στιγμής είναι όλα καλύτερα και απ’ ό,τι τα περίμενα».