Skip to main content

Σκαραφίγκας: «Ο Μίλων έχει δημιουργήσει μια παράδοση στις ακαδημίες»

Για την νέα σελίδα της καριέρας του, αλλά και τους στόχους του Μίλωνα, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Γιώργος Σκαραφίγκας.

Αναλυτικά ο προπονητής της ομάδας της Νέας Σμύρνης μίλησε:

Για το τι βρήκε στον Μίλωνα: «Εγώ ήθελα να παραμείνω εντός Αθήνας, γιατί είμαι παράλληλα και Τεχνικός Διευθυντής στον Δούκα. Και στις δύο ομάδες υπάρχει και πολύ μεγάλη προσοχή στην παραγωγική διαδικασία των ομάδων. Και οι δύο ομάδες έχουν δημιουργήσει μια παράδοση στις ακαδημίες. Το κυριότερο ήταν ότι πηγαίνοντας στην προπόνηση είδα και 5 παιδιά απ’ το εφηβικό και το παιδικό, όπου αυτά είναι τα βήματα προόδου που πρέπει να κάνει μια ομάδα».

Για τους στόχους του Μίλωνα: «Ερχόμενος ένας καινούργιος προπονητής δε μπορεί να “μπει το μαχαίρι στον λαιμό”. Ο στόχος νομίζω είναι η ομάδα να μην κινδυνεύσει και να μπει στα play-offs. Ο Μίλων είναι σε μια διαδικασία που έχει 3-4 παιδιά έμπειρα και παιγμένα, άλλους 3-4 χρήσιμους-ρολίστες και 3-4 που είναι νεαροί. Όλο αυτό πρέπει να το “παντρέψουμε”. Ο στόχος είναι το τι φιλοδοξίες έχουν τα παιδιά. Εγώ εκεί καταλήγω μετά από τόσα χρόνια. Ο κοντινός στόχος μέχρι τις πρώτες διακοπές είναι να πάμε παιχνίδι-παιχνίδι, να κερδίσουμε τα επόμενα ματς ένα-ένα και τα παιδιά να πάρουν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση».

Για το επερχόμενο (19/10) παιχνίδι με το Παγκράτι: «Πρέπει να είμαστε κυνικοί. Η οποιαδήποτε νίκη “κρύβει” πολλά μικροπροβλήματα που υπάρχον και όσο μπορείς και τα κρύβεις είναι καλό για την καθημερινότητά μας. Είναι μια επιτακτική νίκη, τα παιδιά το έχουν καταλάβει γιατί δεν τους αξίζει αυτή η θέση. Η ομάδα του Παγκρατίου, εκτός από καλό προπονητή, έχει και μια νεανική ομάδα, η οποία θα έχει αρκετές δυσκολίες στον τρόπο αντιμετώπισης. Μες στο γήπεδο μας, με τον τρόπο που τα παιδιά ξέρουν να παίζουν, πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για τον παράγοντα έδρα: «Η κατηγορία παραδοσιακά είναι κατηγορία έδρας. Μεταξύ δύο αθηναϊκών ομάδων η έδρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Νιώθεις οικεία, νιώθεις καλά στο γήπεδό σου, ασχέτως τού πόσο κόσμο έχεις. Θα είναι βασικός παράγοντας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος για όλες τις ομάδες, πόσο μάλλον για εμάς».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Σίγουρα ο Μίλων θα μπορούσε ένα είχε κερδίσει και τα δύο παιχνίδια. Είτε λόγω τύχης, είτε λίγο περισσότερης ικανότητας κάποιου άλλου, είτε λόγω κάτι άλλου, τα ματς κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Βλέποντας το πρωτάθλημα αυτό, έλεγα ότι θα είναι το πιο ενδιαφέρον για έναν προπονητή, υπό την έννοια της συμμετοχής στο αγώνα. Ο κάθε πάγκος κάθε Σάββατο έχει να κερδίσει και να μάθει πολλά πράγματα. Είναι ένα τρομερά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν τα φαβορί, αλλά στο παρκέ καταρρίπτονται όλα. Μετά τα Χριστούγεννα θα αλλάξουν πάρα πολλά».

Για το αν νιώθει μια περηφάνεια βλέποντας το Μαρούσι στα υψηλά στρώματα: «Όταν έπαιζα μπάσκετ, στους αγώνες Μαρούσι-Νήαρ Ηστ γινόταν… πόλεμος. Όταν πήγα στο Μαρούσι πίστευα ότι δε θα γίνω ποτέ. Αφού κατάφεραν και με έκαναν τότε κάποιοι άνθρωποι και συγκυρίες, αυτό ήταν το μεγαλύτερο βήμα που μπορούσε να γίνει. Σίγουρα είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει επίπεδο, έχει πάρει καταπληκτικούς παίκτες. Φέτος είναι ευκαιρία να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά, ακόμα και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επειδή είναι και μια έδρα απ’ αυτές που μπορούν να καθορίσουν παιχνίδια, έχει πολύ μεγάλο αβαντάζ. Εύχομαι να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν».