Skip to main content

Ολυμπιακός - Μπάγερν Μ. 82-68 : Εμφανώς βελτιωμένος και σαφώς πιο εύστοχος

Εμφανή σημάδια βελτίωσης έδειξε κατά διαστήματα ο Ολυμπιακός στο δεύτερο παιχνίδι του τουρνουά της Βαλένθια, επικρατώντας της Μπάγερν με 82-68 .

Βαλένθια: Ανταπόκριση, Μιχάλης Στεφάνου

Οι ερυθρόλευκοι που αγωνίστηκαν δίχως τον Βασίλη Σπανούλη, ήταν και πάλι συνεπείς στην άμυνα, όμως αυτή τη φόρα λειτούργησαν καλύτερα επιθετικά, με τον Κώστα Σλούκα  (13 ασίστ) να τους κατευθύνει άψογα. Επιπλέον, έβαλαν και τα σουτ (παρότι ξεκίνησαν ακόμα πιο άστοχοι κι από το ματς με την Βιλερμπάν) κι έδειξαν κάποιες από τις σοβαρές προοπτικές τους. 

Πέραν του κορυφαίου Σλούκα, εξαιρετικοί ήταν και οι Χασάν Μάρτιν (πήρε την σκυτάλη από τον Ελις), Βεζένκοφ, Πρίντεζης και Παπανικολάου που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Ο Χάρισον άρχισε να μπαίνει στο νοήμα ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε η εμφάνιση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη που  εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τουρνουά και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις 

Οπως και απέναντι στην Βιλερμπάν ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε για την αρχική πεντάδα τους Σλούκα, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μάρτιν. Στα πρώτα λεπτά οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται δημιουργικά και να έχουν πετύχει μόλις από ένα καλάθι στο πεντάλεπτο. 

Ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι άστοχος (ξεκίνησε 0/6 τρίποντα, τρία εκ των οποίων από τον ΜακΚίσικ και 2/7 δίποντα), η Μπάγερν ξέφυγε με 6-17, αλλά δύο συνεχόμενα καλάθια από Βεζένκοφ και Χάρισον διαμόρφωσαν το 10-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Παπανικολάου έσπασε το ρόδι από τα 6,75μ., με την έναρξη της δεύτερης περιόδου οι Πειραιώτες έβγαλαν καλές άμυνες και παρά τα λάθη στο τρανζίσιον μείωσαν προς στιγμήν στους τέσσερις όμως η Μπαγερν απάντησε με συνεχόμενα τρίποντα και ξέφυγε εκ νέου (15-25). Στο παιχνίδι πέρασε για πρώτη φορά και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που δεν είχε αγωνιστεί κόντρα στην Βιλερμπάν. Ηταν πολύ θετικός, πετυχαίνοντας μάλιστα 2/2 τρίποντα και μαζί με τον κορυφαίο του πρώτου ημιχρόνου Βεζένκοφ, βοήθησαν τον Ολυμπιακό να ξεκολλήσει επιθετικά και να κλείσει το ημίχρονο σε απόσταση βολής (31-32).

Ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά (35-34) μέ ένα ...κατά λάθος καλάθι του Χάρισον που ξεκίνησε αντί του ΜακΚίσικ στο δεύτερο ημίχρονο και κι έφτασε στο +4 με τρίποντο του Πρίντεζη. Είχε σαφώς καλύτερο ρυθμό, έβγαλε συνεργασίες και ελεύθερα σουτ, ενώ στην άμυνα παρέμενε σοβαρός με τον Μάρτιν να κάνει εξαιρετική δουλειά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η διαφορά έφτασε  μέχρι και το +12  και το τρίτο δεκάλεπτο εληξε 58-49.

Η τελευταία περιόδος κύλησε με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τον έλεγχο του ρυθμού τον Σλούκα να οργανώνει εξαιρετικά και τον Λαρεντζάκη να προσθέτει ακόμα περισσότερους πόντους στην εμφάνισή του.

 ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-17, 31-32, 58-49, 82-68

osfp bayern osfp

osfp bayern bayern