Skip to main content

Φόρος: «Στόχος μας η άνοδος»

Για τον στόχο της ομάδας των Τρικάλων στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, μίλησε ο Χάρης Φόρος στο ΕΟΚ WEB Radio, μετά την νίκη με 90-50 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 3ου ομίλου.

Αναλυτικά ο προπονητής των Τρικάλων μίλησε:

Για τη νίκη επί της Αναγέννησης Καρδίτσας: «Όταν κερδίζεις μ’ ένα ευρύ σκορ, παίζοντας και αρκετά καλά, κάτι δείχνει. Κατά διαστήματα αποδώσαμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε και δουλεύουμε καθημερινά στη προπόνηση. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Ήταν ένα ματς με δύο ομάδες που έχουν διαφορά δυναμικότητας, η δική μας ομάδα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ενώ η Αναγέννηση θέλει να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Από ‘κει και πέρα, σίγουρα κρατάμε και τη νίκη και τη διάθεση που έδειξαν τα παιδιά. Ήμασταν αρκετά προετοιμασμένοι και νομίζω ανταποκριθήκαμε στο μέγιστο αγωνιστικά».

Για το ότι είχαν 6 παίκτες διψήφιους: «Είναι ένα κομμάτι των Τρικάλων η «πολυφωνία» στην επίθεση. Σχεδόν όλα τα παιδιά είναι πάρα πολύ καλά στο κομμάτι του επιθετικού ταλέντου. Αυτό που προσπαθώ να δουλέψω και να εμφυσήσω στη νοοτροπία τους είναι το αμυντικό κομμάτι, αλλά μπροστά υπάρχει μεγάλος πλουραλισμός, μεγάλη «ποικιλία» των ικανοτήτων παικτών, αλλά κυρίως βασίζεται η ομάδα στο σουτ και το ποστ».

Για το στυλ παιχνιδιού της ομάδας του: «Το πρώτο πράγμα που θέλω εγώ σαν προπονητής και κατ’ επέκταση η ομάδα είναι να ξεκινάμε απ’ την άμυνά μας. Θέλουμε να κρατάμε όσο μικρότερο παθητικό και να βγάζουμε όσο περισσότερες άμυνες γίνεται. Στην επίθεση προσπαθούμε να παίξουμε γρήγορα, πάμε αρκετά στο σουτ τριών πόντων και η δημιουργία μας είναι κατά κύριο λόγω από μέσα προς τα έξω. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της ομάδας μας, «σκληροί» στην άμυνα και αρκετά γρήγοροι στο κομμάτι της επίθεσης. Βέβαια, εξαρτάται και ο αντίπαλος που έχεις σε κάθε ματς, αλλά αυτό που έχω στο μυαλό μου και προσπαθώ να δουλέψω απ’ το καλοκαίρι είναι αυτό το στυλ παιχνιδιού».

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας: «Τα Τρίκαλα πάντα προσπαθούν να έχουν ομάδες ανταγωνιστικές. Για ‘μένα, το αγωνιστικό κομμάτι ήταν λίγο πιο εύκολο, γιατί ο «κορμός» ήταν λίγο πιο ολοκληρωμένος μιας και είχα να επιλέξω και απ’ τις τρεις ομάδες στο τέλος του καλοκαιριού. Από ‘κει και πέρα, προσπαθήσαμε με κάποιες προσθήκες παιδιών πιο ποιοτικές να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα πάρα πολύ ανταγωνιστική. Δεν κρύβουμε ότι θέλουμε ν’ αλλάξουμε κατηγορία, αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, ειδικά φέτος, σε όλους τους ομίλους και θα ‘ναι πάρα πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα. Νομίζω θα κριθεί στη διάρκεια και όλα θα φανούν στο τέλος».

Για την ήττα-αποκλεισμό απ’ τη ΔΕΚΑ στο Κύπελλο: «Δεν προβληματίστηκα ιδιαίτερα απ’ το αποτέλεσμα, αλλά απ’ τη διάθεση των παιδιών που δεν ήταν μεγάλη. Μπορώ να βρω δικαιολογίες, αλλά δε θέλω να μείνω εκεί, τα ματς του Κυπέλλου ξέρουμε ότι είναι «επίσημα φιλικά». Σίγουρα θέλεις να κερδίσεις, δε μπαίνει κανείς στο γήπεδο για να χάσει ό,τι αγώνας και να ‘ναι, αλλά δε με προβλημάτισε η ήττα. Αυτό που με «ενόχλησε» ήταν ότι δε βγάλαμε τη διάθεση που βγάζουμε σαν ομάδα, αλλά υπάρχουν και αρκετές εξηγήσεις γι’ αυτό».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Με αυτό το πρώτο δείγμα που έχουμε απ’ το φιλικό τουρνουά που κάναμε το καλοκαίρι και απ’ το παιχνίδι με την Αναγέννηση, δείχνει ότι είναι αρκετά διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι. Απ’ όσα μου λένε και απ’ τη διοίκηση για την κίνηση των διαρκείας, στα οποία έχουμε μια αύξηση 60-70% φέτος, δείχνει ότι ο κόσμος θέλει να πάει μπροστά το μπάσκετ των Τρικάλων και της επαρχίας. Νομίζω είναι απαραίτητο και εκεί θα οδηγηθούμε τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο τα Τρίκαλα, αλλά γενικά στην επαρχία».