Skip to main content

Σαχπατζίδης: «Ξεκάθαρος στόχος η άνοδος στην Elite League»

Ο Πανιώνιος εξασφάλισε την θέση του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ανδρών, μετά την νίκη του επί της ΝΕΜ, με τον Γιάννη Σαχπατζίδη να μιλά στο ΕΟΚ WEB Radio για την νίκη - -πρόκριση της ομάδας του, αλλά και τους στόχους της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Αναλυτικά ο άσος του Πανιωνίου μίλησε:

Για τη διοργάνωση του Κυπέλλου: «Το Κύπελλο είναι κάτι που δε μάς περνάει αδιάφορο. Είχαμε πει ότι θα πιστέψουμε όλα τα παιχνίδια και η ομάδα έχει «χτιστεί» για να κερδίζει όλα τα ματς, είτε σε πρωτάθλημα, είτε σε Κύπελλο. Σίγουρα τέτοια παιχνίδια με ομάδες της Α2 δείχνουν και το χαρακτήρα της ομάδας».

Για την αντίδραση του Πανιωνίου στο προβάδισμα της ΝΕΜ προς το τέλος: «Η ομάδα δε στάθηκε στο ότι η Μεγαρίδα έφυγε με 5 πόντους. Είχαμε ακόμα 02:30’, πάρα πολύ χρόνο. Η ομάδα έδειξε ότι τα πιστεύει όλα τα παιχνίδια και είναι πολύ σημαντικό όταν έρχεται ένα τέτοιο παιχνίδι στην αρχή της σεζόν και το κερδίζεις μ’ αυτόν τον τρόπο στο τέλος. Δεν πρέπει να παρατάς κανένα παιχνίδι και μάς έδωσε ώθηση κι ο κόσμος σ’ αυτό το κομμάτι για να μην το παρατήσουμε. Το πιο σημαντικό δεν είναι το τελευταίο καλάθι, αλλά η τελευταία άμυνα που παίξαμε. Είχε ακόμα 15” και η Μεγαρίδα θα μπορούσε να κερδίσει, αλλά η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και έβγαλε την τελευταία ομαδική άμυνα».

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας: «Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, η ομάδα ν’ ανέβει στην Elite League και αυτό θα γίνεται σταδιακά και μέρα με τη μέρα ώστε να φτάσουμε εκεί. Όσον αφορά το Κύπελλο, πρώτα απ’ όλα έχουμε το παιχνίδι με τον Αμύντα, ο οποίος είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα. Αν καταφέρουμε, όμως, να βρεθούμε στο Final-4 σίγουρα θ’ αποτελέσει ένα παράσημο γι’ αυτήν την ομάδα σ’ αυτόν το θεσμό και μ’ αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα».

Για τη φετινή ομάδα του Πανιωνίου: «Είμαστε μια καινούργια ομάδα, άλλαξε όλο το ρόστερ σε σχέση με πέρυσι. Το καλό είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν μεγάλες παραστάσεις από Α1 και Α2 κατηγορία. Όλα τα παιδιά, επίσης, έχουν πολύ καλό χαρακτήρα, οπότε αυτό μάς διευκολύνει στο να «δέσουμε» ακόμα πιο σύντομα. Ακόμα είμαστε στην αρχή, δεν έχουμε βρει εντελώς τη συνοχή μας. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε για να φτάσουμε σ’ ένα σημείο που θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι μ’ αυτό».