Skip to main content

Τσιλούλης: «Να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στα Play Offs»

Για τον θρίαμβο του Βίκου Ιωαννίνων επί του Έσπερου Λαμίας, αλλά και τους στόχους της ομάδας, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο Θοδωρής Τσιλούλης.

Αναλυτικά ο παίκτης του Βίκου μίλησε:

Για το αν περίμεναν νίκη με τέτοια διαφορά απέναντι στον Έσπερο: «Δεν περιμέναμε αυτήν την εξέλιξη, γιατί παίζαμε με μία απ’ τις καλύτερες ομάδες του ομίλου, η οποία έχει και τους ίδιους στόχους με εμάς. Με την αναβολή που είχε γίνει με τη Νίκη Βόλου παίξαμε δύο συνεχόμενα ματς σε τρεις μέρες και είχαμε μόνο τρεις μέρες για να προετοιμαστούμε. Δουλέψαμε, καταφέραμε να υλοποιήσουμε το πλάνο μας, κάναμε μια τρομερή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση και εξελίχθηκε εύκολα το παιχνίδι για ‘μας».

Για το πόσο σημαντικό είναι το +30 απέναντι στον Έσπερο: «Επειδή το πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων, ξεχωρίζουν οι 4 ομάδες που θα ‘ναι στα play-off, μετά ακολουθούν άλλες δύο ομάδες που είναι «ρυθμιστές», ο Φίλιππος με τη Νίκη Βόλου και ύστερα οι υπόλοιπες που παλεύουν για τη σωτηρία. Επειδή δύσκολα αυτές οι 4 ομάδες θα χάσουν κάπου αλλού, θεωρώ ότι οι μεταξύ μας διαφορές θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο και αυτό το +30 θα μάς βοηθήσει στη συνέχεια πάρα πολύ».

Για το πού αφιερώνει τη νίκη: «Θέλω ν’ αφιερώσουμε τη νίκη που κάναμε απέναντι στον Έσπερος στον τιμ μάνατζερ της ομάδας, το Νίκο το Σιουμάλα, που είναι ένας άνθρωπος που τρέχει για τα πάντα στην ομάδα να μη μάς λείψει τίποτα. Δε θέλω να πω το λόγο, γνωρίζει ο ίδιος γιατί».

Για το στόχο του Βίκου: «Ο όμιλός μας έχει 4 πολύ καλές ομάδες και άλλες 2 αρκετά καλές. Είναι πολύ δύσκολος όμιλος. Εμείς κοιτάμε να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στα play-off και να ‘χουμε το πλεονέκτημα έδρας για να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας: «Ο Βίκος αποτελείται από μια πολύ σοβαρή διοίκηση, η οποία θέλει να πρωταγωνιστήσει. Είναι παιδιά με όραμα και ωραίο πλάνο στο μυαλό τους, το αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν. Απ’ την αρχή πιστεύω ότι ο κόσμος δε μάς περίμενε τόσο καλούς, γιατί η ομάδα είναι νεοφώτιστη στη Β’ Εθνική και έδωσε περισσότερο βάση στις ομάδες που ‘ταν ήδη στην κατηγορία και ήθελαν να πρωταγωνιστήσουν. Η άμυνά μας είναι ένα απ’ τα ατού μας, γιατί και ο προπονητής μας είναι αυτής της φιλοσοφίας. Δεν έχουμε κάνει κακή ήττα και έχουμε βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στον 1ο γύρο, με πολλά εκτός έδρας ματς. Η μόνη ήττα που κάναμε ήταν μέσα στα Τρίκαλα στον πόντο, η οποία, ναι μεν ήταν ήττα, αλλά απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους με ‘μας. Δε μάς “πονάει” τόσο αυτή η ήττα».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Με τις κινήσεις που έχει κάνει ο κύριος Λιόλιος και η Ομοσπονδία φέτος, πίστευα απ’ το καλοκαίρι ότι θ’ ανέβει το επίπεδο της Β’ Εθνικής, λόγω των ξένων που έχει βάλει στην κατηγορία και του το ότι πολλοί Έλληνες υψηλού επιπέδου απ’ την Elite League κατέβηκαν στη Β’ Εθνική. Θεωρώ ότι το επίπεδο ανέβηκε σίγουρα. Πιστεύω ότι είναι για το καλό του πρωταθλήματος και θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα και το πρωτάθλημα και τους Έλληνες παίκτες και θα βγει σε καλό».