Skip to main content

Μιχαλόπουλος:«Η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του συλλόγου»

Ο Αργοναύτης Νέας Κίου επικράτησε με 73-65 της Αχαγιάς ‘82, σε αγώνα για τη 13η αγωνιστικής του 1ου ομίλου της National League 2 και ο προπονητής της ομάδας απ’ την Αργολίδα, Νάσος Μιχαλόπουλος, έκανε τη δική του παρέμβαση στο EOK WebRadio .

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί της Αχαγιάς ‘82: «Ίσως είναι η μεγαλύτερη νίκη του συλλόγου μέχρι στιγμής. Η ομάδα μας έχει 2 σοβαρούς τραυματισμούς μέσα σε 2 μέρες, οι οποίοι είναι νοκ-άουτ για φέτος. Ταυτόχρονα έχουμε κληθεί μέσα σε 8 μέρες να ταξιδέψουμε απίστευτα χιλιόμετρα. Πήγαμε στην Κέρκυρα και μετά από λίγο καιρό πήγαμε στην Παραμυθιά. Αυτό για ένα ημι-επαγγελματικό σύλλογο δεν είναι τόσο εύκολα διαχειρίσιμο. Λόγω αυτών, η νίκη με την εξαιρετική Αχαγιά έχει διπλή σημασία».

Για το πώς έφτασαν στη νίκη: «Μόνο οι τακτικές για να τους κερδίσεις δε φτάνουν. Μιλάμε για ένα εξαιρετικό σύνολο, με έναν φοβερό ξένο και έναν τρομερό προπονητή. Όμως εμείς δουλέψαμε όλη τη βδομάδα όπως έπρεπε, τα παιδιά πείσμωσαν και στο τέλος έκαναν κατάθεση ψυχής. Είναι η επιτομή για να κερδίσεις την Αχαγιά, έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, “αδειάσαν” και σωματικά και ψυχολογικά. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτούς. Ήμασταν συνέχεια μπροστά, παίξαμε σκληρή άμυνα, δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μπει στο παιχνίδι. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για ‘μας, η οποία μάς δίνει κίνητρο και ενέργεια για τη συνέχεια».

Για τους στόχους τους: «Πρώτα απ’ όλα προσπαθούμε να σωθούμε, αυτός είναι ο βασικός στόχος. Οι δύο τραυματίες μας είναι πολύ κομβικοί, δύο παίκτες που έβαζαν μαζί 30-35 πόντους. Έχει χρειαστεί να μπούμε σε αδόκιμα σχήματα, να παίξουμε με γκαρντ σε θέση ψηλών, όπως κάναμε και κόντρα στην Αχαγιά. Έχουν επαναπροσδιοριστεί οι στόχοι γενικότερα. Παιχνίδι με παιχνίδι βλέπουμε τι θα έρθει και ό,τι έρθει είναι καλοδεχούμενο για ‘μας. Η ομάδα, ωστόσο, έχει δυναμώσει μέσα απ’ τους τραυματισμούς, έχει γίνει μια “γροθιά”, τα παιδιά τα δίνουν όλα και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος».

Για το επερχόμενο (04/02) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα 2014: «Έχει τύχει αυτές τις δύο αγωνιστικές να παίξουμε τους δύο πρώτους της βαθμολογίας. Είναι κι αυτό μια δοκιμασία που πρέπει να περάσει η ομάδα. Πιστεύω ότι μέσα και απ’ αυτό θα βγει πολύ δυνατή. Μόνο να κερδίσουμε πράγματα έχουμε».

Για τον όμιλό τους: «Δεν ξέρεις κάθε αγωνιστική ποιο είναι το αποτέλεσμα, δεν υπάρχει φυσιολογικό και έκπληξη πλέον. Αυτό σε κάνει να είσαι σε επαγρύπνηση, να δουλεύεις ακόμα περισσότερο και να πηγαίνεις για το καλύτερο».

Για το πώς βιώνουν την παρθενική τους σεζόν στις εθνικές κατηγορίες: «Είναι αγχωτικό απ’ την Τρίτη μέχρι την Κυριακή, να είναι όλα στην εντέλεια όπου κι αν παίζεις, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Το προπονητικό staff πρέπει να δουλεύει 24 ώρες-7 μέρες. Είναι μια δοκιμασία για την ομάδα, όπου μόνο κέρδος μπορεί να της αποφέρει».

Για το αν ο Αργοναύτης Νέας Κίου μπορεί να σταθεροποιηθεί στις εθνικές κατηγορίες: «Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια και απ’ τη διοίκηση και απ’ τον κόσμο, που είναι πάντα δίπλα μας. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Ο κόσμος είναι ο 6ος παίκτης μας κυριολεκτικά. Μας ακολουθεί παντού εκτός έδρας, εντός έδρας γεμίζει το γήπεδο νωρίτερα, “σπρώχνει” τους παίκτες με τη φωνή του. Είμαι περήφανος και γι’ αυτούς. Για να μας κερδίσει κάποιος στη έδρα μας πρέπει να είναι πολύ καλύτερος εκείνη την ημέρα».