Skip to main content

Τσούμας: «Η άνοδος είναι αυτοσκοπός φέτος»

Οι Τιτάνες Παλαμά επικράτησαν του ΑΟ Τρικάλων, στο μεγάλο παιχνίδι του 4ου ομίλου της National League 2 και ο Σιλας Τσούμας, με δηλώσεις του στο EOK WEB Radio, μίλησε για την σεζόν και τους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά ο γκαρντ των Τιτάνων μίλησε:

Για τη νίκη επί του Α.Ο. Τρίκαλα: «Κάθε ματς το αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά με την ίδια σοβαρότητα. Απλά η συγκεκριμένη νίκη, γιατί τα Τρίκαλα είναι μια απ’ τις ομάδες που θα μας ανταγωνιστούν, παράλληλα και με την ήττα του Αλμυρού μέσα στη Βέροια, μας δίνει μια “ανάσα” δύο νικών και αυτό μάς βοηθάει, γιατί χάσαμε τις διαφορές με όλες τις ομάδες με τις οποίες πρωταγωνιστούμε. Ίσως αυτό ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα και διεκδικήσουμε πιο εύκολα την 1η θέση και το πλεονέκτημα έδρας».

Για τη φετινή σεζόν που διανύει η ομάδα του: «Το πώς ξεκίνησε η χρονιά ήταν κάτι μοναδικό. Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες, γυρνούσαμε τα γήπεδα, προσπαθούσαμε να μαζευτούμε να κάνουμε προπονήσεις. Δεν τα παρατήσαμε όμως. Από πέρυσι ήταν ξεκάθαρο ότι προσπαθούσαμε να διεκδικήσουμε την άνοδο, δε μας βγήκε, αλλά φέτος μπήκαμε πιο δυναμικά και με προσθήκες παικτών. Απ’ την αρχή ήταν ο στόχος η διεκδίκηση της ανόδου και οι πλημμύρες ήταν πολύ μεγάλη δυσκολία, καθώς ήταν σαν να παίζαμε κάθε αγώνα εκτός έδρας στην αρχή. Δε μας χάλασε το μυαλό, παραμείναμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και συνεχίζουμε με το ίδιο μοτίβο. Η άνοδος είναι αυτοσκοπός φέτος. Κάναμε κάποιες ήττες, κάναμε “κοιλιά”, που ήταν φυσιολογικό γιατί δεν είχαμε κάνει και προετοιμασία. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, πολύ σοβαρή διοίκηση, είναι δίπλα μας σε όλα και προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας τον στόχο που έχουμε βάλει από πέρυσι».

Για το πότε μπήκαν σε κανονικότητα: «Τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου μπήκαμε στο γήπεδό μας. Ως τότε έβγαιναν ουσιαστικά οι προσωπικότητες των παικτών και οι αυτοματισμοί που υπήρχαν από πέρυσι. Για να πούμε ότι μπήκαμε σε κανονικότητα μας πήρε σίγουρα μετά τα Χριστούγεννα. Μας πήρε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να επανέλθουμε, κοιτούσαμε περισσότερο το σώμα μας παρά το μπάσκετ. Πήγαμε να παίξουμε τον πρώτο αγώνα χωρίς καλά-καλά να έχουμε παίξει διπλό. Ήταν πολύ δύσκολη η όλη κατάσταση».

Για το αν μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους, παρά τις δυσκολίες που πέρασαν: «Νιώθουμε και πιο έτοιμοι και πιο σίγουροι και φέτος συνεχίζουμε να είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Όλη η ομάδα προπονείται κανονικά πλέον. Νομίζω έχουμε και την εμπειρία και την ποιότητα για να νιώθουμε αυτήν την “ασφάλεια” του ότι θα τα καταφέρουμε. Πέρυσι ήμασταν πολύ κοντά. Νομίζω ότι η εμπειρία, η ποιότητα και η χημεία που έχουμε θα το φέρει αυτό το αποτέλεσμα ό,τι και να γίνει»