Skip to main content

Δούκας: «Έπρεπε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, “κλειδί” η διάρκεια και η συνέπεια»

Το Ρούπελ Σιδηροκάστρου επιβλήθηκε με 73-61 του Ιωνικού Ιωνίας, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστική του 5ου ομίλου της National League 2 και ο προπονητής των νικητών, Αντώνης Δούκας, μίλησε στο ΕΟΚ Web Radio.

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί του Ιωνικού Ιωνίας: «Εμείς όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή στον 2ο γύρο, είπαμε πως όλα τα ματς εντός έδρας θα προσπαθούμε να τα “χτυπήσουμε” και θα δούμε τι μπορούμε να πάρουμε εκτός έδρας. Στον αθλητισμό η ατυχία είναι στο πρόγραμμα, για κάποιους αγωνιστικούς λόγους χάθηκε ένα ματς, οπότε έπρεπε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Προετοιμαστήκαμε καλά όλη τη βδομάδα και μπήκαμε αποφασισμένοι να “χτυπήσουμε” τον αγώνα. Ήταν και παιχνίδι ψυχολογίας, γιατί δείξαμε ότι το “κακό φεγγάρι” στο οποίο βρισκόμαστε είναι στα τελειώματά του. Δεν άλλαξε κάτι βαθμολογικά, αλλά έχουμε άλλους δύο αγώνες και συνεχίζουμε».

 

Για τον στόχο της ομάδας του: «Στο τέλος της ημέρας παίζουν όλοι με όλους. Είναι άλλα δύο ματς πολύ σημαντικά για εμάς. Αυτό που βάλαμε σαν στόχο να κοιτάζουμε βδομάδα με βδομάδα δεν αλλάζει ούτε με μια νίκη, ούτε με μια ήττα. Θα προετοιμαστούμε για τον ΚΑΟΧ, με υγεία πάνω απ’ όλα και θα τα δούμε όλα παιχνίδι-παιχνίδι».

 

Για τον όμιλό τους: «Απ’ τη 2η θέση μέχρι και τις δύο τελευταίες θέσεις, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο ταλέντο των ομάδων και σε κάποιες ούτε στην οργάνωσή τους. Υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες που δημιουργούν αυτές τις βαθμολογικές ανακατατάξεις. Σε εμάς, τα παιδιά δουλεύουν, προσπαθούμε να βρούμε ώρες να είμαστε όλοι μαζί όσες περισσότερες φορές τη βδομάδα γίνεται, να κάνουμε τα διπλά μας, να δούμε τα βίντεο μας, πράγματα που δεν είναι αυτονόητα στην κατηγορία γιατί δεν είναι επαγγελματική. Αυτά μάς έχει στερήσει τη δυνατότητα να έχουμε τη συνοχή και τη χημεία που θέλουμε. Αυτό έχει βγει στο γήπεδο και έχει κάνει τη διαφορά με άλλες ομάδες. Έχουμε παίξει με ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα από εμάς, τις οποίες τις κερδίσαμε εύκολα, απλά αυτές έχουν διάρκεια. Αυτό δημιουργεί τις μεγάλες διαφορές, είναι συνεπείς».