Skip to main content

Λαζάρου: "Στόχος η παραμονή και η εδραίωση του Πανοράματος στις εθνικές κατηγορίες"

O Θωμάς λαζάρου, προπονητής του Α.Σ. Πανοράματος φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio όπου μίλησε για το πλάνο του συλλόγου, την νέα αγωνιστική σεζόν και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Για την ομάδα και το πρότζεκτ αυτής: «Αρχικά να πω ότι το ανδρικό μας μέσω της διαδικασίας της wild card θα αγωνίζεται πλέον στη National League 2. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η περιοχή μας μετά από 16 χρόνια θα έχει ξανά ανδρική ομάδα σε εθνική κατηγορία. Το άκουσμα της καλαθοσφαίρισης στην περιοχή περνάει σε μια νέα εποχή, καθώς ο ΑΣ Πανόραμα και οι Πρωταθλητές Πανοράματος μετά από κάποιες συζητήσεις που υπήρξαν το καλοκαίρι αποφάσισαν να συνεργαστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αποτελώντας πλέον μια από τις πολυπληθέστερες ακαδημίες στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό για εμάς, γιατί “επενδύουμε” στις μικρές ηλικίες και έχουμε ως στόχο μέσα από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που πλέον θα “τρέξει” να μπορέσουμε να έχουμε παραγωγική διαδικασία στις αναπτυξιακές ηλικίες, έτσι ώστε κάποια στιγμή πολλά από τα παιδιά από τις ακαδημίες μας να μπορούν να συμμετέχουν στην αντρική ομάδα».

Για τους στόχους τους: «Φιλοδοξίες υπάρχουν, γι’ αυτό έχει γίνει και η συγχώνευση των ομάδων. Στόχος μας είναι να έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία στην κατηγορία φέτος, αλλά και να συνδυάσουμε ταυτόχρονα την ανάδειξη νέων παιδιών, καθώς στο ρόστερ μας υπάρχουν πολλά παιδιά που θα αγωνίζονται και στην U21. Όλο αυτό το εγχείρημα έχει γίνει και με στήριξη του δήμου μας και του δημάρχου μας, αλλά και άλλων ανθρώπων που είναι γύρω από την ομάδα και στηρίζουν την φιλοδοξία που υπάρχει πλέον».

Για τη φετινή σεζόν: «Καταρχάς, θα πρέπει να περάσουμε το μήνυμα και σε άλλες ομάδες ότι θα πρέπει πλέον να δίνουμε χώρο και στα νέα παιδιά. Θα πρέπει να δείχνουμε τον δρόμο της σωστής δουλειάς, ώστε να μπορούν να είναι σε ομάδες νέων κατηγοριών. Προφανώς και ο στόχος μας φέτος είναι η παραμονή στην κατηγορία, αλλά ήρθαμε για να μείνουμε. Αρχικός στόχος είναι η παραμονή και σε βάθος χρόνου να σταθεροποιηθούμε στις εθνικές κατηγορίες και μετά, εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, θα θέλαμε, αν μπορούμε, να κοιτάξουμε και πιο ψηλά. Θέλουμε πρώτα να πάμε βήμα-βήμα κάνοντας ασφαλές βήματα. Δε θέλουμε να βλέπουμε μακριά, κοιτάμε το τώρα προς το παρόν».

Για την απόκτηση του Ολλανδού σέντερ, Λόρενς Σλιμ: «Έχει κάποιες αρκετά καλές ικανότητες ο συγκεκριμένος παίκτης που επιλέξαμε να πάρουμε και στο αμυντικό κομμάτι και στο επιθετικό και θέλαμε να βοηθήσουμε την ομάδα να κάνει ένα βήμα παραπέρα. Κάναμε κάποιες μεταγραφές από κάποια παιδιά που έχουν έρθει από υψηλότερες κατηγορίες για να μπορέσουν με την εμπειρία τους να βοηθήσουν τον στόχο μας. Αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε είναι να ενώσουμε την εμπειρία κάποιων παιδιών με τη διάθεση και την ενέργεια των νεαρών αθλητών, έτσι ώστε να γίνει ένα σωστό κράμα στην ομάδα για να μπορούμε να κάνουμε κάτι αξιόλογο».

Για την οργάνωση της ομάδας: «Φέτος η ομάδα έχει στελεχωθεί με πάρα πολύ καλούς προπονητές και έμπειρους στα αναπτυξιακά. Υπάρχει πολύ καλή οργάνωση διοικητικά. Προσπαθούμε βέβαια να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που έχουν οι περισσότερες ομάδες και είναι αυτές των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά θεωρούμε ότι θα τα καταφέρουμε και σε αυτό το κομμάτι. Στόχος είναι να γίνει οργανωμένη δουλειά σε όλα τα τμήματα. Προς το παρόν θεωρούμε ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο από το ξεκίνημα της προετοιμασίας σε όλα τα τμήματα. Υπάρχει μαζική συμμετοχή από όλα τα παιδιά και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό».