Skip to main content

Κίτσιος: "Θέλουμε στο Άργος Ορεστικό να προσφέρουμε πράγματα ώστε να είναι κάθε βδομάδα γεμάτο το γήπεδο"

Ο προπονητής της ομάδας του Άργους Ορεστικού, Σπύρος Κίτσιος φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio και μίλησε για την πορεία της ομάδας στη National League 2, την προετοιμασία και τους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν: «Αρχίζει η τέταρτη βδομάδα. Οι προπονήσεις μας ήταν λίγο απαιτητικές, αλλά όλα πήγαν καλά. Δώσαμε το πρώτο φιλικό το Σάββατο (07/09) με τους Διόσκουρους Κοζάνης, πιο πολύ για να “σπάσει” η μονοτονία των παικτών. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βρούμε συνεργασίες και αυτοματισμούς».

Για τον στόχο τους: «Το βασικότερο με την ομάδα είναι πως ο “κορμός” ο περσινός είναι ίδιος κατά ένα μεγάλο ποσοστό, άρα τα πράγματα είναι ευκολότερα. Έχουν γίνει λίγες προσθαφαιρέσεις. Ο βασικός στόχος είναι πρώτα απ’ όλα να είμαστε υγιείς, γιατί πέρυσι είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, να σώσουμε την κατηγορία όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να παρουσιάσουμε ένα πολύ πιο όμορφο και ελκυστικό μπάσκετ. Ο κόσμος μάς στήριξε πέρυσι, αλλά θέλουμε κι εμείς να προσφέρουμε πράγματα ώστε να είναι κάθε βδομάδα γεμάτο το γήπεδο».

Για τον όμιλό τους: «Θα δούμε όταν ολοκληρωθούν τα ρόστερ. Με μια πρώτη άποψη, νομίζω πως θα είναι πιο ανταγωνιστικός, γιατί υπάρχουν πολλές ομάδες που θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Πέρυσι υπήρχαν 3-4 ομάδες με πολύ ποιοτικά ρόστερ και μεγάλα μπάτζετ, καθώς και οι ομάδες που θα πάλευαν να σωθούν».

Για τη δυσκολία να βρουν παιδιά στην περιοχή: «Το πρόβλημα είναι ποσοτικό και είναι μεγάλο. Κάποια παιδιά και, μάλιστα, ταλαντούχα παίρνουν επιλογές να φύγουν πολύ νωρίς απ’ το “χωριό” τους και να κατεβούν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Εμείς δίνουμε χώρο στα παιδιά. Πέρυσι είχαμε παιδιά όπως ο Παναγιώτης Δήμου και ο Γιώργος Σαρρής. Δίνουμε χώρο στα παιδιά και αυτά ανταποκρίνονται, γιατί δε χαρίζεται τίποτα. Το προσπαθούμε, θέλουμε αυτός να είναι ο συνδυασμός της ομάδας. Ο πρώτος στόχος είναι να μπαίνουν τα νέα παιδιά και να είμαστε σε εθνική κατηγορία».