Skip to main content

ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου Πατρών: Επέστρεψε ο Καφέζας

Η ομάδα του ΑΕ Γλαύκου-Εσπέρου ανακοίνωσε την απόκτηση του 22χρονου γκαρντ, Χρήστου Καφέζα ο οποίος επέστρεψε στην Πάτρα μετά από 4 χρόνια.

Η ανακοίνωση της ομάδας:

Η Α.Ε. Γλαύκου-Έσπερου ΑΟΠΑ Πάτρας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Χρήστο Καφέζα και τον καλωσορίζει και πάλι στην Οικογένεια της Ένωσης, καθώς επιστρέφει εκεί όπου έκανε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα.

Ευχόμαστε στον Χρήστο να είναι υγιής και να εκπληρώσει τις ατομικές του φιλοδοξίες, βοηθώντας, παράλληλα, την Ένωση να υλοποιήσει τους στόχους της.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Ένωσης ο Χρήστος Καφέζας ανέφερε ότι για την επιλογή του ν’ αγωνιστεί φέτος στην Α.Ε. Γλαύκου Έσπερου «σίγουρα έπαιξε ρόλο ο τρόπος της προσέγγισης, τόσο από την Διοίκηση, όσο και από τον προπονητή», ενώ πρόσθεσε πως κίνητρο ήταν και η παρουσία του coach «που όλοι του αναγνωρίζουν πόσο καλός προπονητής είναι και πόσο βελτιώνει τους παίκτες». Το πιο καθοριστικό, όμως, ήταν πως «μέσα από την επαφή με τη Διοίκηση κατάλαβα τους στόχους της ομάδας, που δεν περιορίζονται στο Ανδρικό τμήμα, αλλά, αντίθετα ξεκινούν από τις Υποδομές και την Ακαδημία. Ένιωσα πως στην Ένωση υπάρχει ένα project που μου ταιριάζει και θέλω να είμαι μέρος του».

Ο γεννημένος την 9η Ιανουαρίου 2002, στην Πάτρα, Χρήστος Καφέζας έχει ύψος 1,90 και αγωνίζεται ως point guard. Ξεκίνησε το μπάσκετ στις ακαδημίες του Έσπερου ΑΟΠΑ, μητρικού σωματείου της Ένωσης και το 2016 μετακόμισε στις ακαδημίες του Προμηθέα Πατρών όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 2020. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος πατρινός αθλητής που συμμετείχε σε Τελικό της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό το 2019, ενώ αγωνίστηκε και στο EuroCup. Επίσης, με τη φανέλα του Προμηθέα κατέλαβε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων U18 το 2018 και το 2020 (όταν και αναδείχθηκε στην καλύτερα πεντάδα της διοργάνωσης) και την 3η θέση στο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων U16 το 2018. Παράλληλα συμμετείχε με το Προμηθέα 2014 στο πρωτάθλημα της Α1 E.Σ.Κ.Α-Η (2016-20), ενώ έχει αγωνιστεί με την Εθνική Παμπαίδων το 2017.

Ακολούθησαν o Α.Ο. Τρίτων στην Α2 Εθνική (2020-21), η Αχαγιά ’82 στη Β΄ Εθνική (2021-22) και η επιστροφή του στην Α2 Εθνική (Elite League) με τον Α.Ο. Αγρινίου την σεζόν 2022-23.

Την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά 2023-24 αγωνίστηκε με τον Απόλλωνα Πάτρας σε 17 παιχνίδια της Basket League, ενώ, παράλληλα, ενίσχυσε την Απολλωνιάδα στα play-out της Α1 ΕΣΚΑ-Η το 2024.