Skip to main content

Καλλιπολίτης: «Θεωρώ ότι η πορεία θα είναι καλή, αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος, να σώσουμε την κατηγορία»

Για το εξαιρετικό ξεκίνημα της Δραπετσώνας, στο πρωτάθλημα της National League 2, αλλά και την εμπειρία τους στις εθνικές κατηγορίες, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Σάκης Καλλιπολίτης.

Αναλυτικά ο προπονητής της Δραπετσώνας μίλησε:

Για το 2/2 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος: «Τα ρόστερ αλλάζουν. Στην πρεμιέρα δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Το καλό με εμάς είναι ότι έχουμε κρατήσει όλον τον “κορμό”, με 1-2 προσθήκες. Τα παιδιά γνωρίζονται μεταξύ τους και η αντίδρασή τους ήταν θετική. Στο παιχνίδι με τη Νίκη Αμαρουσίου ήθελε και λίγο τύχη, το ποιος θα κερδίσει ήταν λίγο στη λεπτομέρεια. Θεωρώ ότι η πορεία θα είναι καλή, αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος, να σώσουμε την κατηγορία. Ξεκάθαρο αυτό».

Για το πώς προετοιμάζονται ενόψει του μοναδικού ταξιδιού τους για φέτος, στην έδρα του ΦΟ Βροντάδου (20/10): «Επειδή δεν ήμασταν και τόσο συνηθισμένοι στα ταξίδια, φροντίσαμε να έχουμε “κλείσει” τα εισιτήρια απ’ την αρχή της κλήρωσης. Λέγαμε ότι το σημαντικό είναι να πας να παίξεις στην επαρχία στο τέλος που θα έχεις δει τι γίνεται και θα έχεις δει τι κάνουν κι αυτοί. Απ’ την άλλη, καλύτερα που είναι τώρα, να πάμε και να τελειώνουμε με το ταξίδι, γιατί τα νέα παιδιά έχουν στο μυαλό τους ότι πάνε εκδρομή στη Χίο. Να φύγει από πάνω μας αυτό για να συνεχίσουμε κανονικά στο πρωτάθλημά μας».

Για το πώς είναι η παρθενική τους εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες: «Εκτός απ’ το ότι είναι λίγο πιο οργανωμένα στο θέμα των παιχνιδιών, όλα τ’ άλλα είναι σχεδόν ίδια. Ήμασταν τυχεροί στην κλήρωση και πετύχαμε μόνο μία ομάδας επαρχίας και έχουμε παίξει με δύο ομάδες της Αθήνας, την Ελευθερία Μοσχάτου και τη Νίκη Αμαρουσίου. Είναι σαν να παίζουμε στην κατηγορία τη δική μας. Έχει το άγχος των εθνικών κατηγοριών, αλλά η διαφορά είναι μόνο σε θέμα οργάνωσης. Στο αγωνιστικό, είναι άλλα τα πρόσωπα, άλλο το επίπεδο των αθλητών, των διαιτητών. Όλα αλλάζουν. Γενικώς είναι πιο ωραία».

Για τις ευκαιρίες που δίνουν σε παιδιά απ’ τις ακαδημίες της ομάδας: «Πλέον τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, στηρίζουν την ομάδα. Εμείς τους δίνουμε το κίνητρο της National League 2, γιατί αν δεν το είχαμε αυτός ίσως να μην τα είχαμε αυτά τα παιδιά αυτήν τη στοργή. Επίσης, τους δίνουμε τη δεύτερη ευκαιρία, δηλαδή ακόμη κι αν έκαναν ένα λάθος δε θα βγουν. Επειδή εγώ είμαι Δραπετσώνα από μικρό παιδί, 3-4 από αυτά τα παιδιά τα είχα όταν πήγαιναν Α’ Δημοτικού. Έχω βίντεο από αυτά τα παιδιά σε εκείνη την ηλικία που έπαιζαν μπάσκετ. Είναι καλή περίπτωση. Εμείς θέλουμε κάθε χρόνο να βγαίνει ένας αθλητής και μέχρι στιγμής το καταφέρνουμε».

Για το αν υπάρχουν παιδιά για να βγάλουν φέτος: «Στο Rising Stars κλήθηκαν ο Καλπακτσόγλου και ο Σκορδάκης. Ο Ρενιέρης, που παίζει στη Χίο γιατί έχει πάει και φαντάρος εκεί, προέρχεται απ’ την ακαδημία μας. Θα γυρίσει του χρόνου απ’ τον στρατό του και θα ενταχθεί ξανά σε εμάς. Βγάζουμε γενικά παιδιά, παίζουν. Θα ρισκάρουμε να μπουν να παίξουν. Στο ματς με τη Νίκη Αμαρουσίου, στην πεντάδα που έκλεισε το ματς ήταν τρία παιδιά των ακαδημιών. Πρέπει να “ψηθούν”. Είναι και ρίσκο βέβαια αυτό, γιατί εμένα δεν έχει έρθει να μου πει κάποιος αν χάσω “επειδή έβαλες τους 2-3 μικρούς, φεύγεις”. Άλλοι προπονητές έχουν το “πρέπει” της νίκης, οπότε βάζουν τους έμπειρους. Ο στόχος που έχει βάλει η διοίκησή μας είναι να στηρίξουμε τους νεαρούς αθλητές απ’ τις ακαδημίες μας».