Skip to main content

Ο Φράντζ Μάσσενατ στο Superbasket: «Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι με τον Προμηθέα, εμείς θέλουμε να παίζουμε μαζί ως ομάδα»

Ο γκαρντ της Μπουρζ, Φράντζ Μάσσενατ μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr, λίγο πριν το παιχνίδι της ομάδας του με τον Προμηθέα, για την φάση των 16 του Eurocup, την Μεγάλη Τετάρτη (12/4), υπογραμμίζοντας τόσα τα στοιχεία που θα ήθελε να έχει η ομάδα του στα νοκ άουτ παιχνίδια της ευρωπαικής διοργάνωσης και την φιλοσοφία της, όσο και για την εμπειρία του από τον τελικό του Leaders Cup.

 Ο 31χρονος γκαρντ είναι ένας από τους αρχηγούς της Μπουρζ, η οποία θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα στην φάση των 16 του Eurocup, την Μεγάλη Τετάρτη (12/4). Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα ζευγάρια στα νοκ άουτ δίνουν έναν αγώνα και ο νικητής αυτής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει την Προμετέους στα προημιτελικά. 

Η γαλλική ομάδα τα πήγε πολύ καλά στην κανονική περίοδο του Eurocup και τερμάτισε στην πέμπτη θέση με ρεκόρ 9 νίκες και 9 ήττες. ενώ στο γαλλικό πρωτάθλημα είναι στην έκτη θέση με 16-11 με επτά αγωνιστικές να απομένουν μέχρι τα playoffs. Οι κόκκινοι έχουν παίξει σε ένα τελικό την φετινή σεζόν και αυτός ήταν του Leaders Cup τον Φεβρουάριο, αφού απέκλεισαν την Μονακό της Euroleague στα προημιτελικά και την Ντιζόν του BCL στα ημιτελικά. Στον τελικό τους νίκησε η Βιλερμπάν που έπαιζε φέτος στην Euroleague με 83-74, αλλά η εμπειρία από αυτήν την διοργάνωση, σίγουρα θα τους βοηθήσει στο μέλλον.

Ο Φράντζ Μάσσενατ έχει υπηκοότητα ΗΠΑ και Αιτή, ενώ αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα της χώρας από την Καραιβική. Πολλές διακρίσεις είχε τόσο στα κολλεγιακά χρόνια, όσο και στην Ευρώπη, οπότε πέρα από το σκοράρισμα, βοηθάει την Μπουρζ στο να δίνει κατευθύνσεις και συμβουλές με βάση την εμπειρία του.

Φέτος είχε κατά μέσο όρο με τους κόκκινους σε 18 αγώνες στο Eurocup, οχτώ πόντους, 1.5 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ ανά 19.8 λεπτά.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Φράντζ Μάσσενατ στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Θα αντιμετωπίσετε τον Προμηθέα στην φάση των 16 του Eurocup. Ποιο είναι η άποψη σου για την ελληνική ομάδα; Που στοχεύετε να νικήσετε τον Προμηθέα;
 
Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Είναι πολύ καλοί εντός έδρας στους αγώνες του Eurocup. Είναι ένα δύσκολο ματσάρισμα και οι δύο ομάδες θα είναι καλά προετοιμασμένες. Σίγουρα θα έχουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι.
 
 
Ποια στοιχεία θα ήθελες να κρατήσει η ομάδα από τους πρώτους αγώνες του Eurocup και τι θεωρείς ότι πρέπει να προσέξει περισσότερο στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης;
 
Θέλουμε να παίζουμε μαζί ως ομάδα όταν κινούμε την μπάλα, όταν πρέπει να σταματάμε τους αντιπάλους στην άμυνα. Είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσουμε στα νοκ άουτ ματς του Eurocup. Ένα από τα πράγματα που μπορούμε να αποδείξουμε επίσης είναι η συνέπεια μας στην άμυνα. Αν παραμείνουμε δεμένοι, νομίζω ότι τα πράγματα πάνε καλά στο μέλλον καθώς προχωρά η ομάδα μας προς το Eurocup.
 
Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας; 
 
Είναι μια νέα ομάδα αφού έχουν έρθει πολλοί νέοι παίκτες. Κάποιοι είναι νεότεροι, κάποιοι είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία, αλλά η φιλοσοφία είναι να παίζουμε μαζί ως ομάδα, πάντα να παίζουμε με υψηλή ενέργεια, να βγαίνουμε στον αγώνα και να δίνουμε όσα περισσότερα μπορούμε ως ομάδα. Αυτό λοιπόν λέμε καθημερινά το να παίζουμε ομαδικά και να είναι χαρούμενος ο ένας για τον άλλον.
 
 
Ο προπονητής της Μπούρζ, ο κόουτς Φρεντερίκ Φοτού είχε αναφέρει για εσένα σε μια συνέντευξη ότι είσαι ένας πραγματικά ομαδικός παίκτης και οδηγείς την ομάδα σου στην νίκη με την προσωπικότητα σου. Θα ήθελα να μας το σχολιάσεις αυτό;
 
Νιώθω ωραία όταν ακούω τον κόουτς να λέει αυτό, γιατί αυτός είμαι. Η προσωπικότητά μου και το ποιος είμαι ως παίκτης έχει να κάνει με την επιτυχία της ομάδας, όπως και για όλους τους άλλους παίκτες. Μερικές φορές μπορεί ακόμη και να θυσιάσω το ποιος είμαι ως παίκτης, για να βεβαιωθώ ότι η ομάδα μας παίζει καλά. Έτσι είναι και με βοήθησαν πολύ οι ηγετικές μου ικανότητες. 
 
Έχεις μεγάλη εμπειρία από την Ευρώπη. Ποια είναι η άποψη σου για την άνοδο του γαλλικού πρωταθλήματος και για το πόσο ανταγωνιστικό το θεωρείς ότι είναι;
 
Παίζω μπάσκετ για πολλά χρόνια στην Ευρώπη, έχω πολλές εμπειρίες. Έχω βρεθεί σε διαφορετικές χώρες, έχω αγωνιστεί σε διαφορετικά στιλ παιχνιδιού. Στο γαλλικό πρωτάθλημα υπάρχει διαφορετικό στιλ παιχνιδιού, είναι πιο πολύ physical, πιο αθλητικό και πολύ γρήγορο. 
 
 
Προκριθήκατε στον τελικό στο Leaders Cup, εκεί οπού βέβαια στον τελικό η Βιλερμπάν νίκησε. Θα ήθελα να μας μιλήσεις για αυτήν την εμπειρία.
 
Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για το σύνολο και για το κλαμπ. Ήμασταν σε θέση να προκριθούμε στον τελικό του Leaders Cup, ακόμα και αν ηττηθήκαμε στον τελικό από την Βιλερμπάν. Ήταν ένα σπουδαία ΣαββατοΚύριακο για την ομάδα. Βρήκαμε τους εαυτούς μου στην ομάδα. Κάναμε κάποια μεγάλα παιχνίδια, παίξαμε απέναντι σε δύσκολες ομάδες. Ήταν πολύ σύντομο χρονικά και η ομάδα έκανε πράγματα με το σωστό τρόπο.