Skip to main content

Ο Άαμιρ Σιμμς στο Superbasket: «Θέλουμε να είμαστε γρήγοροι και να παίζουμε έξυπνα, ανταγωνιστική διοργάνωση το Eurocup»

Ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ της Παρί Μπάσκετμπολ, Άαμιρ Σιμμς μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα της γαλλικής ομάδας με την Γκραν Κανάρια για τα προημιτελικά του Eurocup, υπογραμμίζοντας πώς είδε την προσαρμογή του την πρώτη σεζόν του σεζόν στις ευρωπαικές διοργανώσεις, αλλά και για τα στοιχεία που αποτελούν την φιλοσοφία της ομάδας του.

 Ο 24χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ αγωνίστηκε φέτος για πρώτη χρονιά στην Ευρώπη μετά την θητεία του στο πανεπιστήμιο του Κλίμσον και στους Γουετσέστερ Νικς. Με την Παρί Μπάσκετμπολ, κάνει μια σημαντική σεζόν τόσο στο γαλλικό πρωτάθλημα όσο και στο Eurocup. Στην ευρωπαική διοργάνωση, η ομάδα του Παρισιού έχει προκριθεί στα προημιτελικά και θα παίξει απέναντι στην Γκραν Κανάρια, ενώ ο ίδιος έχει κατά μέσο όρο 13 πόντους, 4.8 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 13.3 PIR.

Ο 'Άαμιρ Σίμμς θεωρείτε ένας από τα μεγαλύτερα ταλέντα στις ευρωπαικές διοργανώσεις, κάτι που το δείχνει τόσο με την φιλοσοφία του στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στο πόσο πολύ βοηθάει την ομάδα του σε κάθε παιχνίδι.

Έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων με την Εθνική ΗΠΑ, το χρυσό μετάλλιο στην θερινή Πανεπιστημιάδα του 2019 στην Ιταλία, με την νίκη επί της Ουκρανίας στον τελικό και ο Άαμιρ Σιμμς είχε κατά μέσο όρο 15.2 πόντους και 9.8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Διαβάστε για όλα όσα δήλωσε ο Άαμιρ Σιμμς στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη 

Για τον αγώνα με την Γκραν Κανάρια στα προημιτελικά του Eurocup: "Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Μας είχαν κερδίσει στον πρώτο γύρο που παίξαμε μαζί τους. Βέβαια έχουμε αλλάξει λίγα πράγματα από τότε. Ελπίζουμε να βγούμε νικητές. Είναι μεγάλο παιχνίδι για εμάς. Επίσης και για αυτούς είναι μεγάλο παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάμε εκεί για να παίξουμε για τον δεύτερο γύρο των playoffs. Ελπίζω να κάνουμε θόρυβο και να γυρίσουμε νικητές".
 
 
Για το ματς με την Λιετκαμπέλις στην φάση των 16 του Eurocup: "Αυτό ήταν ειλικρινά ένα πολύ τρελό παιχνίδι. Πολύ συναρπαστικό παιχνίδι.Είμαι πολύ περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο παίξαμε. Αγωνιστήκαμε μαζί ως ομάδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, πολύ μεγάλο για εμάς και για την νοοτροπία μας. Ήταν απλά ένα υπέροχο παιχνίδι συνολικά".
 
Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και πώς θεωρείς ότι αναπτύχθηκε μέσα στην σεζόν;: "Έχουμε νεανική ομάδα και πολύ έμπειρη, ενώ η νοοτροπία μας έχει να κάνει με το να είμαστε γρήγοροι, να έχουμε άμεσα τον έλεγχο και να παίζουμε έξυπνα. Αυτά τα στοιχεία τα εφαρμόζαμε σε όλη την σεζόν.
 
 
 Έχεις ένα πολύ υψηλό ποσοστό στα τρίποντα και βρίσκεται ψηλά στις κατηγορίες των πόντων και στα ριμπάουντ. Θα ήθελα να μας σχολιάσεις για το πώς βλέπεις την προσαρμογή σου στις ευρωπαικές διοργανώσεις;: "Δεν θεωρώ τόσο σημαντικό να βλέπω τους πόντους μου, τα ριμπάουντ μου και τα στατιστικά μου. Πάντα σκέφτομαι μαζί με τους συμπαίκτες μου να κάνω καλή δουλειά στο παρκέ. H δουλειά μου είναι όταν έχω την μπάλα να παίρνω αποφάσεις, επομένως προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ".
 
Πώς αξιολογείς το επίπεδο του φετινού Eurocup: "Η σεζόν θεωρώ ότι είναι πολύ καλή. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ καλός. Ιδιαίτερα, μου αρέσει η ανταγωνιστικότητα και η δυναμική της κάθε ομάδας. Κάθε παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία, ακόμα και αν παίζεις με μια ομάδα που είναι πιο κάτω στην βαθμολογία. Θεωρώ ότι είναι πολύ ωραίο που είμαι μέρος του και νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή διοργάνωση το Eurocup, παραμένει ανταγωνιστική. Απολαμβάνω να παίζω σε αυτήν".
 
 
Για το πόσο ανταγωνιστικό είναι το γαλλικό πρωτάθλημα: "Είναι πολύ ανταγωνιστική η λίγκα, έχει παρόμοια στοιχεία με το πρωτάθλημα του κολλεγίου μου, στο Κλίμσον. Κάθε παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Μου αρέσει να παίζω στο γαλλικό πρωτάθλημα και μέχρι τώρα κάνουμε μια καλή σεζόν".