Skip to main content

Mάνου στο SuperBasket: «Ιδανική αρχή το 2/2, στόχος μας η παραμονή»

Το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών έχει αρχίσει και ευχάριστη έκπληξη μέχρι τώρα έχει προκαλέσει η ομάδα των Δαναών Άργους μετρώντας ένα 2-0. Ένα από τα βασικά γρανάζια της ομάδας είναι η bomber Έλένη Μάνου. Το SuperBasket επικοινώνησε με την Ελένη και μας μιλά για την φετινή σεζόν με την ομάδα του Άργους, τους ομαδικούς και ατομικούς στόχους, αλλά και για το παρελθόν.

Κάτοικος Άργους έγινε την φετινή σεζόν η Ελένη Μάνου που θα φορά την φανέλα των Δαναών Άργους που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών.

Ξεκίνησε τη μπασκετική της καριέρα στον ΕΦΑΟΖ από τα τμήματα των ακαδημιών μέχρι και την άνοδο στην Α2 γυναικών το 2020 και αμέσως μετά στην ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ για λίγο διάστημα. Επιστρέφει στον ΕΦΑΟΖ για την περίοδο 2021-2022, ενώ για τα επόμενα 2 χρόνια μέχρι και την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στον Αθηναϊκό με τον οποίο κέρδισε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών με πολύ καλές εμφανίσεις.

elmanou1

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο SuperBasket και τον Γιάννη Σιαβελή:

-Ελένη τι έχεις να πεις για το 2-0 της ομάδας σου. Το περιμένατε;

Ειναι η ιδανική αρχή για την ομαδα μας, το πρωτάθλημα ομως συνεχίζεται και εχουμε σημαντικα παιχίδια μπροστά μας.

-Μίλησε μας για την μεταγραφή σου στους Δαναούς , ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα;

Πρώτος στόχος της ομάδας είναι η παραμονή από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο. Έχουμε μια γεμάτη ομάδα και πιστεύω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας.

-Πόσο εύκολο είναι να αφήσεις την Α1 για την Α2;

Η περσινή χρονιά ήταν η πρώτη μου στην Α1. Απέκτησα εμπειρίες και επιστρέφω στην Α2. Στ'οχος μου είναι να εδραιωθώ στην Α2 ώστε να βρεθώ ξανα στην Α1 πιο έμπειρη και καλύτερη.

-Ποιο είναι το κίνητρό σου με την φανέλα των Δαναών;

Στόχος μου είναι αφού εξασφαλίσουμε την παραμονή, η ομάδα να πάει καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές της στην Α2.

-Μίλησε μας για τον κόουτς Καραντζούλη και τα κοινά σας σημεία, αναφορικά με την μπασκετική σας φιλοσοφία

Ε΄ιμαστε και οι δυο χαμηλών τόνων, έχουμε κοινούς στόχους και την ίδια φιλοσοφία στην άμυνα και την επίθεση.

-Το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο, με την πάροδο του χρόνου, μίλησε μας για την ανταγωνιστικότητα που υπάρχει;

Το πρωτάθλημα της Α2 εχει ανέβει πολυ. Οι ομαδες ειναι περισσότερες και όλες θελουν να διατηρηθούν σε εθνικό επίπεδο με αποτέλεσμα να δαπανούν πολλα χρήματα αποκτώντας ποιοτικές παίκτριες απο την Α1 αλλά και κοινοτικές.

-Eίσαι μια από τις κορυφαίες σκόρερ του πρωταθλήματος, ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας; Τι θα συμβούλευες τα νεότερα κορίτσια που ασχολούνται με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το μπάσκετ;

Δε μπορώ να πω ότι είμαι απο τις κορυφαίες σκόρερ, είναι κάτι που χρειάζεται πολύ δουλειά και σταθερότητα για να επιτευχθεί. Για αυτό, θα συμβούλευα τα νέα κοριτσια να μην τα παρατούν και να προσπαθούν αδιάκοπα για ό,τι θέλουν να πετύχουν.

-Πως βλέπεις τα πράγματα στην Α1, πιστεύεις πως ο Αθηναϊκός, με τις επενδύσεις που έχει κάνει ενόψει της φετινής σεζόν, μπορεί να… σπάσει το δίπολο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός;

Ο Αθηναϊκός είναι μια νεοσύστατη ομάδα που έχει επενδύσει πολλά χρήματα και προσπαθεί να πλησιάσει δυο μεγάλες ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στους τελικούς. Αν καταφέρει να ξεπεράσει το σκόπελο που λέγεται εμπειρία ίσως τότε να βγει κερδισμένος.

-Πες μας για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου

Τα προσωπικά μου όνειρα δεν έχουν ταβάνι.

-Το καλοκαίρι η Ελλάδα φιλοξενεί το Eurobasket γυναικών. Θεωρείς πως μία τόσο σημαντική διοργάνωση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα;

Φυσικά και θα βοηθήσει. Ήταν μια πολύ σημαντική κίνηση της Ομοσπονδίας, που θέλει να ρίξει το βάρος στο μπάσκετ γυναικών. Το Eurobasket 2025 στο ΣΕΦ θα είναι η αρχή και πιστεύω ότι η Ομοσπονδία θα κάνει πολλά για τις γυναίκες. Μην ξεχνάμε, ήταν ένας χώρος απαξιωμένος και δεν γίνεται να αλλάξουν όλα σε μικρό χρονικό διάστημα. Μια τετοια διοργάνωση μπορει να βοηθησει το μπάσκετ γυναικών

-Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η Ελλάδα στο επερχόμενο Eurobasket: Πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει ο παράγοντας έδρας, με τα παιχνίδια να διεξάγονται στο ΣΕΦ;

Η έδρα δεν φτάνει από μόνη της. Έχουμε ικανότητες, έχουμε κορίτσια με εμπειρία και ταλέντο, κυρίως στις θέσεις των ψηλών, αλλά χρειάζεται και κάτι παραπάνω. Πρέπει και η Ελλάδα κάποια στιγμή να αποκτήσει μια νατουραλιζέ, ώστε να αντιμετωπίσει με ιδιους όρους τις αντιπάλους της.