Skip to main content

Ο Κρις Σίνγκλετον στο SuperBasket: «Πηγαίνουμε να κερδίσουμε στο Final 4 όπως κάθε άλλη ομάδα»

Ο άσος της Εφές, Κρις Σίνγκλετον μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr για την πρόκριση, τους στόχους αλλά και τις σκέψεις της Εφές στο φετινό Final 4 της EuroLeague, για τα ματς στα playoffs με την Ρεάλ Μαδρίτης, για τις αναμνήσεις του από την Ελλάδα αλλά και...ποιον θεωρεί ότι ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης και ποιον ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισε.

Ο 31χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ της Εφές είναι από τα κύρια γρανάζια και στην άμυνα και στην επίθεση και ήταν καθοριστικός καθ'όλη την διάρκεια της σεζόν, ώστε να προκριθεί η τουρκική ομάδα στο φετινό Final 4 της EuroLeague. Ο Κρις Σίνγκλετον φέτος έχει σε 39 παιχνίδια της EuroLeague κατά μέσο όρο 6.3 πόντους και 3.8 ριμπάουντ σε 21.9 λεπτά, ενώ υπενθυμίζουμε στην διετία που αγωνίστηκε με την φανέλα του Παναθηναικού (2016-2018) κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδας. 

E0kJf6iWUAcx405.jpg

Η Εφές θα πάει στην Κολωνία στις 28-30/5 με σκοπό να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της στην EuroLeague, οπού εκεί στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Κρις Σίνγκλετον μας μίλησε για την περσινή σεζόν που διεκόπη, για το πώς εξελίχθηκε η φετινή χρονιά αλλά και την οπτική με την οποία έχει η Εφές για το φετινό Final 4, τονίζοντας πως ο κόουτς Αταμάν πιστεύει σε όλους του τους παίκτες.

 Όλα όσα δήλωσε ο Κρις Σίνγκλετον στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

 Η Εφές προκρίθηκε στο Final 4 της EuroLeague. Θα ήθελα να μας μιλήσεις για αυτό όπως και σχετικά με τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

 Το παιχνίδι των ημιτελικών της EuroLeague πρόκειται να είναι μια πραγματική μάχη.  Δύο σπουδαίες ομάδες θα έρθουν αντιμέτωπες για να προσπαθήσουν να πάρουν αυτό για το οποίο παλεύουν από την αρχή της σεζόν. Να κερδίσουν ένα τίτλο.

 Πως αξιολογείς τις εμφανίσεις της Εφές στην φετινή κανονική περίοδο και playoffs της EuroLeague;

 Εμείς στην Εφές είχαμε σκαμπανεβάσματα όλο το χρόνο. Δεν ξεκινήσαμε καλά και μετά κάποια παιχνίδια κερδίσαμε και κάποια χάσαμε, τελειώνοντας δυνατά την κανονική περίοδο. Στα playoffs κάναμε το ίδιο.

anadolu-efes-istanbul-celebrates-eb20.jpg

 Θα ήθελα να μου πεις τι ξεχωρίζεις από τα ματς κόντρα στην Ρεάλ στα προημιτελικά;

 Δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε τα παιχνίδια, παρόλο που τα ελέγχαμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι χρειάζεται να παίξεις 40 λεπτά σωστά στην EuroLeague για να κερδίσεις ένα τίτλο και στα δύο παιχνίδια δεν το κάναμε αυτό.

 Ιδιαίτερα στο πέμπτο παιχνίδι, έκανες ρεκόρ καριέρας στους πόντους και στο PIR στην EuroLeague. Ποιες οι αναμνήσεις σου από αυτό το παιχνίδι;

 Πηγαίνοντας προς το πέμπτο παιχνίδι, ήξερα ότι έπρεπε να νικήσουμε. Η Ρεάλ έδειξε την ποιότητα της και πάλεψε, αλλά νομίζω επειδή μπήκαμε πολύ επιθετικά και παίξαμε σωστά για 40 λεπτά, είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε και να περάσουμε στο Final 4.

chris-singleton-anadolu-efes-istanbul-eb20_1.jpg

 Η Εφές πηγαίνει στην Κολωνία για να κατακτήσει το πρώτο της τρόπαιο στην EuroLeague. Πως προετοιμαζεστε ψυχολογικά για αυτό;

 Θα είναι back to back φορές για την Εφές σε Final 4. Γνωρίζουμε ότι έχουμε μια καλή ευκαιρία να κάνουμε καλή εμφάνιση και να παίξουμε μαζί και πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Πηγαίνουμε να κερδίσουμε όπως κάθε άλλη ομάδα στο Final 4. 

186491521_1593476274189033_8016424599928189014_n.jpg

 Ο προπονητής της Εφές, Εργκίν Αταμάν είπε στο ντοκιμαντέρ Focus On της EuroLeague ότι του είπες πως : "Μου είπε ότι θέλει να κατακτήσει την EuroLeague και πιστεύει ότι με αυτήν την ομάδα θα έχει την δυνατότητα να ζήσει αυτήν την εμπειρία". Θα ήθελα να μας το σχολιάσεις λίγο αυτό.

 Ερχόμενοι από την σεζόν 2019-2020, αυτός ήταν ο κυριότερος στόχος, το να κατακτήσουμε. Η σεζόν κόπηκε σύντομα και και ως σύνολο αισθανθήκαμε ότι είχαμε την καλύτερη ευκαιρία να κερδίσουμε από όλες τις ομάδες. Δεν πήραμε αυτήν την ευκαιρία. Στην σεζόν 2020-2021 αισθανόμαστε το ίδιο. Τα αποτελέσματα στην κανονική περίοδο δεν ήταν αυτά που θέλαμε, αλλά είμαστε στο Final 4, εκεί οπού θέλαμε να είμαστε στο τέλος. Ο προπονητής Αταμάν πιστεύει σε όλους του τους παίκτες. Θέλει απλά ο κάθε παίκτης να αποδείξει την ξεχωριστή του ποιότητα. Η δική μας ποιότητα είναι μια από τις καλύτερες συλλογικά στην Ευρώπη, αυτό είναι που κάνει αυτήν την ομάδα ξεχωριστή.

186929085_396139821429944_7461639942965530591_n.jpg

 Από όλα τα χρόνια που αγωνίζεσαι, ποιον παίκτη θεωρείς τον καλύτερο συμπαίκτη και ποιον θεωρείς πιο δύσκολο αντίπαλο;

 Ο καλύτερος team-mate μου έβερ ήταν πιθανόν ο Τζέιμς Γκιστ. Είχαμε μια επικοινωνία στο παρκέ που ήταν αναμφισβήτητη. Ο καλύτερος παίκτης που έπαιξε αντίπαλος στην Ευρώπη πρέπει να είναι ο Μάικ Τζέιμς.

chris-singleton-anadolu-efes-istanbul-eb20_4.jpg

 Κατέκτησες στην Ελλάδα, δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από την περίοδο που αγωνιζόσουν στον Παναθηναϊκό; 

 Ένα πράγματα που δεν μπορώ να ξεχάσω είναι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, η Θύρα 13. Όταν υπήρχε ένα δύσκολο ματς ή ένας αγώνα must win, τότε αποδείκνυαν την σπουδαιότητα τους και για αυτό το λόγο τους φοβούνται οι περισσότερες ομάδες. Θα θυμάμαι για πάντα αυτές τις εικόνες και τους ήχους.

https://www.youtube.com/watch?v=ZFVK65wOK8c