Skip to main content

Ραούλ Κόρνερ στο Superbasket: «Το επίπεδο των παικτών και του πρωταθλήματος στη Γερμανία έχει ανέβει »

Ο Ραούλ Κόρνερ μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα με τον Προμηθέα, την Τρίτη (1/11). Ο προπονητής των Χάμπουργκ Τάουερς έπλεξε το εγκώμιο των Πατρινών, λέγοντας πως πρόκειται για μια ομάδα με μέγεθος και πολλούς σκόρερ, ενώ παράλληλα μίλησε για το επίπεδο του Eurocup, αλλά και για την ανάπτυξη του γερμανικού μπάσκετ.

Οι Χάμπουρκ Τάουερς είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο δυνατές ομάδες του γερμανικού πρωταθλήματος και για ακόμη μια χρονιά αγωνίζονται στο Eurocup. Είναι στον όμιλο του Προμηθέα και έχουν μαζί τους ακόμη, τους Χάποελ Τελ-Αβιβ, Γκραν Κανάρια, Παρί, Τουρκ Τέλεκομ, Λόντον Λάιος, Τρέντο και Σλάσκ Βρότσλαβ.

Φέτος στο απαιτητικό εγχώριο πρωτάθλημα τους έχουν ρεκόρ 4-1, ενώ στον όμιλο τους στο Eurocup βρίσκονται στο 2-1 μαζί με άλλες έξι ομάδες.

Προπονητής της ομάδας από το Αμβούργο είναι ο Ραούλ Κόρνερ, που έχει πάνω από δύο δεκαετίες θητεία σε υψηλό επίπεδο και φέτος μετά από μια εξαετία στην Μπειρούτ, ανέλαβε τα ηνία των Χάμπουργκ Τάουερς.

Ο Αυστριακός προπονητής μίλησε στο superbasket.gr για την φιλοσοφία του.

Επίσης έχει πολλά χρόνια θητεία στις Εθνικές ομάδες της Αυστρίας, τις οποίες τις βοήθησε να ανέβουν επίπεδα, αλλά και να προσελκύσουν περαιτέρω το ενδιαφέρον του κόσμου.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Ραούλ Κόρνερ στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε τον Προμηθέα την Τρίτη (1/11). Ποιες είναι οι απόψεις σας για την ελληνική ομάδα;
 
Ο Προμηθέας είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα επιθετικά, προσεγμένη με πολύ καλούς σκόρερς. Έχουν πολύ μέγεθος. Έχουν πολλή δημιουργικότητα σχετικά με το potential στο σκοράρισμα, έχουν πολλούς σκόρερ. Αποτελούν μια επικίνδυνη ομάδα.
 
Μετά τα πρώτα ματς στο Eurocup, πως αξιολογείτε το επίπεδο της φετινής σεζόν;
 
Νομίζω ότι ακόμη είναι νωρίς, το γκρουπ μας είναι ισορροπημένο. Αν παρατηρήσετε την βαθμολογία, πολλές ομάδες έχουν ρεκόρ 2-1. Σίγουρα θα γίνει μια σκληρή μάχη για την κατάταξη. Δεν νομίζω κάποια ομάδα να ξεχωρίσει βαθμολογικά πάρα πολύ.
 
 
Και στο Γερμανικό πρωτάθλημα και στην εθνική ομάδα της Γερμανίας, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket 2022, παρατηρούμε ότι υπάρχει μια εξαιρετική ανάπτυξη. Θα ήθελα να μας πείτε τις απόψεις σας για αυτήν την άνοδο του μπάσκετ στην χώρα.
 
Αρχικά, το επίπεδο των παικτών από την Αυστρία και την Γερμανία έχει ανέβει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό μπορείς να το δεις από τον αριθμό των παικτών τους που παίζουν στο NBA και έχουν γερμανικό διαβατήριο. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι έκανε την αρχή και μετά ακολούθησαν και άλλοι παίκτες. Η εθνική ομάδα της Γερμανίας βασίζεται σε NBA παίκτες και σε παίκτες που παίζουν στο γερμανικό πρωτάθλημα. To επίπεδο του ταλέντου είναι πολύ καλό. Ο Ντένις Σρέντερ είναι τώρα σε ηλικία για να γίνει ηγέτης της εθνικής ομάδας. Έχουν τα καλύτερα γκαρντ στην Ευρώπη, είναι πολύ καλοί στο σκοράρισμα και έχουν μεγάλο μέγεθος. Επίσης, έχουν εξαιρετικούς ψηλούς. Έχουν παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Ελπίζω αυτό το χάλκινο μετάλλιο να μην είναι το τελευταίο για αυτό το γκρουπ, γιατί έχουν πολλά χρόνια ακόμη.
 
Για το γερμανικό πρωτάθλημα: Το γερμανικό πρωτάθλημα κάνει step up τώρα. Μέχρι τώρα βλέπουμε η Μπάγερν Μονάχου δυσκολεύεται τώρα στην Euroleague. Αλλά η Άλμπα Βερολίνου έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Παίζουν πολύ ωραίο μπάσκετ και οι δύο. Αν είναι πλήρεις, θα κάνουν θόρυβο φέτος. Αλλά ακόμη είναι νωρίς να πούμε για το που κινείται το γερμανικό πρωτάθλημα σε σχέση με άλλα στην ευρώπη.
 
Θα ήθελα λίγο να μας μιλήσετε για την φιλοσοφία της ομάδας σας. Ιδιαίτερα, λέτε ότι θέλετε οι παίκτες σας να είναι καλοί χαρακτήρες και να έχουν αθλητική ποιότητα. 
 
Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη ταυτότητα. Νομίζω ότι φέτος την έχουμε βρει από νωρίς στην σεζόν. Θέλουμε να παίζουμε με υψηλή ταχύτητα, επιθετικά και θέλουμε να εδραιώσουμε μια σταθερή άμυνα, ιδιαίτερα για το εγχώριο πρωτάθλημα. Οι παίκτες να παίζουν ομαδικά και συλλογικά και ιδιαίτερα νωρίς την σεζόν, που αποδίδει.
 
 
Θα ήθελα να μας σχολιάσετε το ότι έχετε πει σε δηλώσεις σας πως θέλετε να συσχετίζετε την φιλοσοφία σας με την δυναμικότητα των παικτών.
 
Η φιλοσοφία μου έχει να κάνει με ένα συλλογικό, ομαδικό και έξυπνο μπάσκετ. Μετά πρέπει να δεις τους τύπους των παικτών που έχεις. Τα προηγούμενα χρόνια μου άρεσε να κάνουμε πολλά post up. Φέτος έχουμε μεγάλη πρόοδο στις θέση των πόιντ γκαρντ. Αυτοί κάνουν το παιχνίδι μας γρήγορο, παίρνουν γρήγορες αποφάσεις και κάνουν ελεύθερα σουτ. 
 
Όταν λέω ότι θέλω να προσαρμόσω την φιλοσοφία μου, εννοώ θέλουμε να παίξουμε συλλογικό μπάσκετ, αλλά πιθανόν να προσαρμόσουμε κάποια πράγματα και είτε αγωνιζόμαστε με πιο γρήγορους ρυθμούς φέτος, είτε πιθανόν να πιέσουμε με την μπάλα περισσότερο φέτος, να αγωνιστούμε είτε πιο επιθετικά είτε πιο αμυντικά
 
https://www.youtube.com/watch?v=lm6ak636mZE