Skip to main content

Γεραγωτέλλης: «Γραφτό» μου να αναλάβω την Εθνική Κωφών»

Στο «EOK WEB Radio» μίλησε ο Βασίλης Γεραγωτέλλης, με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Κωφών να μιλά για τον λόγο που ανέλαβε την ομάδα αλλά και τον στόχο στο επερχόμενο Παγκόσμιο.

Αναλυτικά ο Γεραγωτέλλης μίλησε:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Κωφών ανδρών: «Αυτή η εμπειρία είναι πάρα πολύ όμορφη, πάρα πολύ “ζεστή”. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με κάτι ανάλογο. Τα τελευταία χρόνια είμαι με τον κόουτς Σφαιρόπουλο, αλλά δεν είχαμε κάποια ομάδα. Μου έγινε μια πρόταση και έζησα κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το διαφορετικό δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι κάνω προπόνηση σε κάποια παιδιά που έχουν μια δυσκολία επικοινωνίας, αλλά με το ότι εδώ πρωταγωνιστεί περισσότερο η αγάπη για το μπάσκετ, η αγάπη για την εκπροσώπηση της χώρας μας. Η πίεση είναι μικρότερη, δεν έχει να κάνει να κάνει όλο αυτό με κομμάτια χρημάτων και αμοιβών. Αυτό που ζω απ’ το Γενάρη μέχρι και τώρα είναι μια πολύ δυνατή εμπειρία και κάτι που θα μού μείνει για πάντα. Ελπίζω να πάμε καλά και στο Παγκόσμιο, έτσι ώστε να έχει μια καλή κατάληξη όλο αυτό».

Για το λόγο που ανέλαβε την εθνική κωφών: «Ένας λόγος που ανέλαβα την εθνική ομάδα είναι γιατί κι εγώ έτυχε να έχω ένα πρόβλημα ακοής πολύ σημαντικό, το οποίο δε με εμπόδισε να κάνω αυτά που ήθελα. Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι θα ήθελα να βοηθήσω ανθρώπους με ανάλογη δυσκολία. Τώρα έτυχε αυτή η ευκαιρία και νομίζω ότι ήταν και λίγο “γραφτό” μου ν’ αναλάβω την εθνική κωφών».

Για το στόχο της εθνικής στο Παγκόσμιο Κωφών (13-24/06): «Ο πρώτος μας στόχος είναι να περάσουμε στην «8αδα». Παίζουμε τα πρώτα παιχνίδια με τη Βενεζουέλα και την Αυστραλία. Υπήρχε στον όμιλό μας και η Κίνα, η οποία πριν από μερικές μέρες ανακοίνωσε ότι δε θα κατέβει στη διοργάνωση. Έχουμε δύο παιχνίδια και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε μέσα στους 2 πρώτους που θα προκριθούν στην «8άδα». Ο πρώτος του ομίλου μας παίζει με τον 2ο του 2ου, όπου θα είναι λογικά η Σλοβενία ή το Ισραήλ, ομάδες στα δικά μας επίπεδα, ενώ ο 2ος του ομίλου μας παίζει με την Αμερική, η οποία παραδοσιακά έχει μια απ’ τις καλύτερες ομάδες. Νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει για να περάσουμε στην «8άδα» και στα χιαστί θα δούμε. Πρώτος στόχος είναι η «8άδα», δε μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω».

Για το αν υπάρχει η απαραίτητη προβολή ενόψει της διοργάνωσης: «Η αλήθεια είναι ότι η προβολή δεν είναι, νομίζω, αυτή που θα έπρεπε. Εδώ γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά δε μπορώ να πω κάτι κακό και γι’ αυτό, γιατί κι εγώ παρακολουθούσα την πορεία των εθνικών ομάδων, αλλά δε γνώριζα όλο αυτό που γίνεται. Η προβολή δεν είναι τόσο μεγάλη. Νομίζω ότι χρειάζονται μια προβολή όλες αυτές οι ομάδες ανθρώπων που προσπαθούν να έχουν και ίσα δικαιώματα και ίδια πρόσβαση στον αθλητισμό και σε άλλους τομείς όπως έχουμε εμείς οι υπόλοιποι».

Για το πού θα βρίσκονται του χρόνου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο ίδιος: «Αυτό δεν έχει να κάνει μ’ εμάς. Εμείς είμαστε “ανοιχτοί” σε οτιδήποτε υπάρξει, ο κόουτς τα χειρίζεται όλα αυτά, εγώ περιμένω από τον ίδιο. Υπήρξαν κάποιες κουβέντες, δεν ξέρω πόσο σοβαρές ήταν ή πόσο κοντά-μακριά βρισκόμασταν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι. Στο χώρο μας δεν είναι καλό να μείνεις έξω αρκετό καιρό, όπως επίσης δεν είναι καλό να επιλέγεις κάτι που δε σε αντιπροσωπεύει και δε σε χαρακτηρίζει. Ελπίζω ότι θα έχουμε κάτι μες στις επόμενες 15-20 μέρες, που σημαίνει ότι θα ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν σε κάποια ομάδα. Δεν εξαρτάται από εμάς αυτό, έχει να κάνει και με όλο αυτό το “ντόμινο” που μπορεί αν δημιουργήσουν κάποιες αλλαγές προπονητών. Πιστεύω ότι και στον Ολυμπιακό και στη Μακάμπι δείξαμε στοιχεία σοβαρότητας και επαγγελματισμού, τα οποία θα μάς βοηθήσουν να βρούμε μια καλή ομάδα και να συνεχίσουμε εκεί».