Skip to main content

Νικολαΐδης: «Η Εθνική Εφήβων έχει αρκετό ταλέντο και πρέπει να βγάλει ομαδική αντίδραση για να δείξει τις αρετές της»

Η Γερμανία είναι το εμπόδιο που στέκεται ανάμεσα στην Εθνική Εφήβων και τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18, με τον Ιωσήφ Νικολαΐδη, συνεργάτη του Βαγγέλη Ζιάγκου στο τεχνικό τιμ της Ελλάδας, να μιλά για την αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (16:30).

Τα πρώτα λόγια του Νικολαϊδη όμως δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με μπάσκετ. Έχει να κάνει με αυτό που είναι στο μυαλό όλων αυτές τις μέρες: «Το πρώτο που θέλουμε να πούμε είναι συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους αυτές τις μέρες με τις πυρκαγιές και να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας σε αυτούς που έχουν χάσει τις περιουσίες τους με όλα συμβαίνουν στη χώρα μας».

Η σκέψη στρέφεται ξανά στην πραγματικότητα που βιώνει πια η ομάδα στη Σερβία και τον αγώνα που ακολουθεί: «Η Γερμανία είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει με συνέπεια και στις δύο άκρες του γηπέδου, επιθετικά και αμυντικά. Έχουν δύο παίκτες που παίρνουν το 50% των προσπαθειών και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συνεπείς απέναντί τους στο κομμάτι αυτό. Οι Γερμανοί πηγαίνουν πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ και παίρνουν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Υπάρχουν φορές που πηγαίνουν και τρεις και τέσσερις παίκτες στο επιθετικό ριμπάουντ και πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί σε αυτό το κομμάτι. Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην αμυντική ισορροπία όταν επιστρέφουμε πίσω στην άμυνα, γιατί είναι ομάδα που προσπαθεί να τρέξει. Σε ό,τι αφορά το δικό μας παιχνίδι πρέπει να είμαστε καλοί σε αυτό που κάνουμε επιθετικά, να παίξουμε ομαδικά και ο ένας για τον άλλον. Η ομάδα έχει αρκετό ταλέντο και πρέπει να βγάλει ομαδική αντίδραση μέσα στο παιχνίδι και να δείξει τις αρετές που έχει».