Skip to main content

Λαγός: «Να κλείσουμε τη διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» (pic)

Η Εθνική Εφήβων πήρε μια νίκη, η οποία την οδήγησε μακριά από ένα γκρουπ ομάδων που θα έχουν το άγχος του υποβιβασμού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στη Σμύρνη και ο Κωνσταντίνος Λαγός σχολίασε διεξοδικά την παρουσία της Ελλάδας στη διοργάνωση. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας αθλητής: 

«Σίγουρα υπάρχει πίεση. Ήταν θεωρητικά ένας «τελικός» για εμάς, Φάνηκε και στο πρώτο ημίχρονο όταν κάναμε κάποια λάθη που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε. Στο δεύτερο ήμασταν πιο αποφασισμένοι, ξέραμε πως πρέπει να κάνουμε ότι πρέπει για να νικήσουμε και πως ήμασταν καλύτερη ομάδα. Ήταν κάτι που όμως έπρεπε να το δείξουμε στο γήπεδο και όχι στα λόγια και αυτό κάναμε.

Δεν ξέρω τι ακριβώς έφταιξε. Σίγουρα είχαμε την ατυχία να χτυπήσει ο Σαμοντούροβ. Ήταν κάτι που μας επηρέασε αρκετά. Δεν είχαμε πολύ ενέργεια, κάτι που ο Αλέξανδρος μας δίνει. Δεν έφταιξε μόνο αυτό όμως.

Κάπου νιώθουμε πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας, πιστεύαμε πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλότερα, αλλά είναι μπάσκετ. Δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Μπορεί ο τελευταίος να νικήσει τον πρώτο. Είδατε και τι έγινε με τον αγώνα Σλοβενία – Γαλλία. Το θέμα δεν έιναι αυτό.

Το θέμα είναι πως δεν μπορούμε να μιλάμε υποθετικά και να σκεφτόμαστε τι θα γινόταν αν… Κοιτάμε το τώρα και θέλουμε να κλείσουμε τη διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του και για τον Κώστα Λαγό, όπως και για τους συμπαίκτες του ήταν η πρώτη ανάλογη εμπειρία. Ο κορονοϊός τους στέρησε δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Παίδων και έτσι πάτησαν διεθνές παρκέ φέτος στη Σμύρνη:

«Είναι μοναδική εμπειρία αρχικά να φορά το εθνόσημο και να παίζει για τη χώρα σου. Είναι όνειρο για κάθε αθλητή. Από την άλλη, είναι ευκαιρία να τεστάρεις τις ικανότητές σου στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, να δεις τι μπορείς να κάνεις, αν μπορείς να ανταπεξέλθεις και πως μπορείς να παίζεις.

Να δεις που βρίσκεται. Μέχρι τώρα μπορούσαμε να κάνουμε συγκρίσεις μόνο εντός Ελλάδας. Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σου δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα συγκριτικά με τις άλλες χώρες για να δεις και το προσωπικό σου επίπεδο».