Skip to main content

Σκληρός: "Στόχος η πρώτη θέση, κίνητρο η παρουσία του Διαμαντίδη"

Ο αρχηγός της Εθνικής Παίδων, Αλέξανδρος Σκληρός, μίλησε ενόψει της έναρξης του Ευρωμπ΄ασκετ U16, την προετοιμασία της ομάδας, τους στόχους και την δύναμηπου τους δίνει η παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Η Εθνική Παίδων βρίσκεται ένα βήμα πριν από το δικό της τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ U16. Το πρόγραμμα έχει αύριο (8/8) προπόνηση, την επίσημη φωτογράφιση της FIBA και μεθαύριο πια, στις 9 Αυγούστου θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στην διοργάνωση στο Ηράκλειο απέναντι στο Ισραήλ, στις 18.30 στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού στα Δύο Αοράκια. Ο αρχηγός της ομάδας, Αλέξανδρος Σκληρός αναφέρεται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το κίνητρο και τους στόχους.

Η αρχή στην κουβέντα γίνεται από την προετοιμασία με τις προπονήσεις και τα φιλικά που έδωσε η ομάδα εντός και εκτός συνόρων, βάζοντας τελεία στους δύο αγώνες με την Ισπανία στο ΑΚ Πανεπιστημίου Κρήτης: «Ήταν μια δύσκολη προετοιμασία, υπάρχει κούραση, υπήρχαν τραυματισμοί, αλλά όλοι είμαστε μια οικογένεια εδώ. Είναι κάτι που μας βοήθησε να τα βγάλουμε πέρα μια χαρά ως τώρα, φτάνοντας ως τα δύο φιλικά που δώσαμε εδώ στην Κρήτη και είμαστε καλά».

Η Εθνική Παίδων επέλεξε να δώσει δυνατά φιλικά στην διάρκεια της προετοιμασίας, όπως αυτά με την Ισπανία, αλλά και νωρίτερα σε διεθνές τουρνουά στην Ιταλία: «Στην Ιταλία μπήκαμε στ πρώτο παιχνίδι όχι και τόσο συγκεντρωμένοι, αλλά οκ, μετά πήγαμε καλύτερα, με την Σλοβενία παίξαμε καλά σε όλο το παιχνίδι, αλλά κάναμε λάθη τα τελευταία 10-15 λεπτά και το χάσαμε μόνοι μας, ενώ οι Ιταλοί ήταν πραγματικά πολύ εύστοχοι στο παιχνίδι εναντίον μας. Από όλα τα παιχνίδια όμως κερδίσαμε κάτι και σίγουρα βοήθησαν τους προπονητές μας».

Όταν έρχεται η ερώτηση για το ποιος είναι ο στόχος της ομάδας, ο Σκληρός δεν το σκέφτεται δεύτερη φορά: «Είναι η πρώτη θέση. Θέλουμε να στοχεύουμε ψηλά και θα κάνουμε το καλύτερο γι’ αυτό».

Ένας από τους λόγους που ο Σκληρός πιστεύει στην ομάδα, και αυτό πρέπει να κάνει ως αρχηγός άλλωστε, είναι το δέσιμο που υπάρχει: «Ναι, μπορεί να παρουσιαζόμαστε ουσιαστικά για πρώτη φορά ως ομάδα σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά είμαστε πολύ δεμένοι. Όλη αυτή η διαδικασία, οι διπλές προπονήσεις, οι προπονητές μας έχουν «δέσει» πολύ. Νιώθουμε σαν οικογένεια».

Ξεχωριστό ρόλο έχει παίξει και η παρουσία μιας μεγάλης μορφής του ευρωπαϊκού και ελληνικού μπάσκετ στην ομάδα, στο ρόλο του αρχηγού αποστολής, του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Είναι τεράστιο κίνητρο η παρουσία του Διαμαντίδη. Μας μιλάει και αυτός, μας συμβουλεύει και είναι σημαντικό για τον καθένα από εμάς».

Κίνητρο βρήκαν οι… μικροί και στην παρουσία των μεγαλύτερων: Της Νέων Ανδρών που έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο και της Ανδρών: «Είναι τεράστιο κίνητρο και οι δύο αυτές ομάδες για εμάς και προφανώς θέλουμε να καταφέρουμε πράγματα που έχουν καταφέρει και να τα πάμε και ακόμη καλύτερα. Αυτό θα προσπαθήσουμε».