Skip to main content

Καλαμπόκης: “Το μυαλό μας σε όσους δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές”

Ο προπονητ΄ης της Εθνικής Παίδων Γιάννης Καλαμπόκης ,σε δηλώσεις του μετά την νίκη-πρόκριση εξέφρασε δημόσια την στήριξή του σε όσους δοκιμάζονται με τις φωτιές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να τονίσω, εκ μέρους όλη της ομάδας, τη λύπη μας για όσα συμβαίνουν με τις πυρκαγιές στη χώρα μας. Είναι κάτι που παρακολουθούμε κι εμείς εδώ, μας στεναχωρεί πολύ κάθε εικόνα που βλέπουμε και η σκέψη μας και η συμπαράστασή μας είναι με όσους δοκιμάζονται.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων για την εικόνα τους και τα αποτελέσματα. Ο προγραμματισμός δεν ήταν να πάμε αναγκαστικά στις νίκες και στα μετάλλια, αλλά να δούμε τις δυνατότητές μας και μέσα από φιλικά και προπονήσεις να προχωρήσουμε αναλόγως. Το κάναμε με επιτυχία μέχρι τώρα, κερδίζουμε κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για να αποκτήσουμε, όπως έχω πει, την κουλτούρα νίκης που θέλουμε να έχει αυτή η ομάδα. Θέλουμε να είμαστε δυνατοί στους αγώνες, να δείχνουμε σκληράδα και αυτοπεποίθηση και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Τίποτα δε μας χαρίζεται, πρέπει σε κάθε αγώνα, κάθε φορά, να αποδεικνύεις μέσα στο γήπεδο ότι είσαι ο καλύτερος.

Έτσι το ότι είμαστε για 2η συνεχή χρονιά στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης είναι για εμάς πολύ σημαντικό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους προπονητές των ομάδων τους για την δουλειά που κάνουν με τα παιδιά».

Για τη συνέχεα και τον προημιτελικό που έρχεται σήμερα υποστήριξε: «Με όποια ομάδα κι αν παίξουμε (σ.σ. οι δηλώσεις έγιναν πριν τον αγώνα Λιθουανίας-Τουρκίας, με τον νικητή του οποίου θα παίξει σήμερα η Εθνική μας) θα είναι πολύ δύσκολο. Εμείς θα επιμείνουμε στη ρουτίνα μας, να χαιρόμαστε σήμερα τη νίκη και αύριο να μπαίνουμε στη διαδικασία του αγώνα. Σαφώς το «4 στα 4» μας κάνει περήφανους, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε, να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας, το επίπεδο της θέλησής μας απέναντι σε ακόμη πιο δυνατούς αντιπάλους, να είμαστε διψασμένοι για το παραπάνω. Δε θέλουμε με τίποτα τα παιδιά να νιώσουν ότι η αποστολή ολοκληρώθηκε, ότι αυτό που πέτυχαν είναι αρκετό. Μπορούν ακόμη καλύτερα».