Skip to main content

Eurobasket U16: Στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης ο Χατζηλάμπρου

Στην κορυφαία πεντάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων βρίσκεται ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου, ο οποίος με πολύ θετικές εμφανίσεις καθ'όλη τη διάρκεια του τουρνουά, επιλέχθηκε από τους προπονητές των ομάδων που πήραν μέρος.

Aναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Η Γαλλία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης U16, επικρατώντας της Ισπανίας με 82-70 στον τελικό με την Σερβία να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο μετά την νίκη της επί της Ελλάδας στον μικρό τελικό.

Ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου βρήκε την θέση του στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης μετά από ψηφοφορία που έγινε από τους προπονητές. Δίπλα του βρέθηκαν οι Αντρέι Μπιέλιτς (Σερβία), Μάρκος Θουρίτα (Ισπανία), Κάμερον Χουιντό (Γαλλία) και Λούκα Λεταλιέρ (Γαλλία). MVP αναδειχθηκε ο Κάμερον Χουιντό της Γαλλίας.

Οι κορυφαίοι του Ευρωμπάσκετ U16 πήραν τα βραβεία τους από τους Δήμο Ντικούδη και Δημήτρη Διαμαντίδη και ο MVP από τον εκτελεστικό διευθυντή της FIBA Europe, Καμίλ Νόβακ.

Την απονομή στις τρεις ομάδες που βρέθηκαν στο βάθρο έκαναν οι Χόρχε Γκαρμπαχόσα πρόεδρος της FIBA Europe, Βαγγέλης Λιόλιος, πρόεδρος της ΕΟΚ, Άρης Ζώης, μέλος του κεντρικού συμβουλίου της FIBA, Λάμπρος Τάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ,  Καμίλ Νόβακ, Γιάννης Τσουμής, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ.

Ο υπεύθυνος κομισάριος του Ευρωμπάσκετ U16, Μπρούνο Κασίνια, έδωσε στον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπη Μαρκάκη, το αναμνηστικό για μία ακόμη άψογη διοργάνωση, ενώ το βραβείο Fair Play έδωσε στην Πολωνία ο Άρης Ζώης.