Skip to main content

Τσαχτσίρας: «Είμαστε 4οι στην Ευρώπη, δεν είναι κάτι μικρό»

Την 4η θέση κατέλαβε η Εθνική Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα u16 και ο Φίλιππος Τσαχτσίρας, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, μιλά για την πορεία της Ελλάδας στην διοργάνωση και τον μικρό τελικό απέναντι στην Γαλλία.

Αναλυτικά:

«Απλά δεν μπήκαμε ποτέ στο γήπεδο. Γενικά δεν μας βγήκε το παιχνίδι, ήταν καλύτεροι και χάσαμε», λέει για τον αγώνα και δεν κάνει καν τον κόπο να αναζητήσει δικαιολογίες ή αιτιολογίες που όντως υπάρχουν.

Ένα από τα θέμα ήταν ο τραυματισμών δύο παικτών του Λιοτόπουλου και του Αμπόσι, οι οποίοι όμως έκαναν το κάτι παραπάνω και προσπάθησαν να βοηθήσουν: «Σίγουρα κάποιοι κομβικοί παίκτες τραυματίστηκαν, σίγουρα επηρεαστήκαμε από αυτό, αλλά μας έλειπαν στο τέλος. Προσπαθήσαμε όλοι για το καλύτερο από την αρχή ως το τέλος. Μας βοήθησαν και τα ίδια τα παιδιά. Από την πλευρά μου προσπάθησα, όπως όλοι. Είναι ομαδική δουλειά αυτό λέμε από την αρχή και αυτό ισχύει».

Η θετική κριτική που δέχθηκε αυτή η ομάδα όλο το διάστημα που αγωνίζεται έχει φτάσει στα αυτιά των παιδιών, αλλά αυτοί κοιτάνε το αύριο και όπως φαίνεται από τα λόγια του Τσαχτσίρα ίσως και να ανυπομονούν να επιστρέψουν μετά από αυτήν την τέταρτη θέση: «Διαβάζαμε όλο αυτό το διάστημα μας μετέφεραν και κάποια πράγματα, μας έλεγαν πως όλοι λένε πως είναι περήφανοι για εμάς, πως έχουμε καλή ομάδα. Θα περιμένουμε και τη συνέχεια εμείς όμως. Είμαστε 4οι στην Ευρώπη, δεν είναι και κάτι μικρό θα δούμε όμως τι θα γίνει και στο μέλλον. Θα δούμε τι θα κάνουμε…»

Πρώτο ενικό σπάνια ακούς στις δηλώσεις αυτών των παιδιών. Πρώτο πληθυντικό πάλι μονίμως: «Πιστεύω πως ήταν πιο πολύ το εκτός γηπέδου που έφερε το δέσιμό μας. Κάναμε πολύ παρέα μεταξύ μας γενικά, κανένας δεν έμεινε μόνος τους σε καμία περίπτωση. Νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον».

Ως επίλογο είχε να πει μόνο «ευχαριστώ» εντός και εκτός συνόρων: «Ευχαριστούμε τους προπονητές μας όσους μας βοήθησαν, γιατί είμαστε μισό καλοκαίρι με αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μας και ευχαριστούμε και αυτούς που μας στήριξαν από στην Ελλάδα,  αλλά και όσους ταξίδεψαν εδώ και ήταν δίπλα μας, κοντά μας αυτές τις μέρες».