Skip to main content

Ελλάδα-Γερμανία 71-84: Η γαλανόλευκη μάζεψε εμπειρίες από τα φιλικά και τώρα...Μανίλα

Η Ελλάδα δοκίμασε πολλά συστήματα και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον φιλικό αγώνα, στον οποίο επικράτησε η Γερμανία με 84-71. Οι τρεις διαιτητές έκαναν άνω κάτω το ματς με τις τεχνικές ποινές, χαλώντας τον ρυθμό των δύο χωρών. Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό της γαλανόλευκης και τώρα θα μπει στα σοβαρά, αφού στις 26/8 θα αντιμετωπίσει την Ιορδανία, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Η Γερμανία άρχισε δυνατά στον αγώνα, έχοντας τον πρώτο λόγο και πήρε προβάδισμα με οχτώ πόντους στο 9' λεπτό. Η Ελλάδα αξιοποίησε τις οργανωμένες άμυνες και έδειξε κάποια καλά διαστήματα. Η ομάδα του κόουτς Χέρμπερτ ήταν μπροστά με έξι πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (20-14).
 
Τα επιθετικά φάουλ ήταν πληγή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο δεύτερο δεκάλεπτο, το οποίο με έξι σερί πόντους, ισοφάρισε στο 13' λεπτό (20-20). Η νασιονάλμανσαφτ απάντησε με ένα σερί 9-0 στο 17' λεπτό (29-20). Η γαλανόλευκη ροκάνισε την διαφορά στα επόμενα τρία λεπτά, παίζοντας αποτελεσματικές άμυνες και κάνοντας έξυπνες επιθέσεις. Ιδιαίτερα, οι Γουόκαπ, Ρογκαβόπουλος και Μποχωρίδης πέτυχαν τρία σερί τρίποντα, ενώ ο Τζούστους Χόλαντζ  χτύπησε στον αριστερό αστράγαλο στο 13ο λεπτό και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το γήπεδο.  Η Γερμανία προηγήθηκε με ένα πόντο στο τέλος του ημιχρόνου (33-32).
 
Η τρίτη περίοδος επηρεάστηκε πάρα πολύ από το αλαλούμ που έγινε με τις αποφάσεις των τριών διαιτητών του αγώνα (Σαιφ Αλ Ντοσαρί, Τζόν Κόνλει και Τζέισον Στίελ) και τις πολλές τεχνικές ποινές που έδωσαν. Ο Γιώργος Παπαγιάννης για την Ελλάδα αποβλήθηκε  με δεύτερη τεχνική ποινή στο 25' λεπτό, όπως και ο Ντάνιελ Τάις αποβλήθηκε για την Γερμανία, κάνοντας το πέμπτο φάουλ. Αν και η γαλανόλευκη πήρε προβάδισμα με ένα πόντο στο 23' λεπτό (41-40), τα πάντσερ με ένα συνολικό επί μέρους σκορ 31-23, προηγήθηκαν με εννέα πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (64-55). Η Γερμανία σε όλη την τέταρτη περίοδο διατήρησε το προβάδισμα της σε διψήφιο αριθμό πόντων, είχε τον πρώτο λόγο και νίκησε την Ελλάδα με 84-71 σε φιλικό αγώνα στο Αμπού Ντάμπι. 
 
Από την Γερμανία διακρίθηκαν οι Τάις και Σρέντερ με 15 πόντους έκαστος. Από την Ελλάδα ξεχώρισαν οι Μήτογλου και Ρογκαβόπουλος με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα. 
 
Δεκάλεπτα: 14-20, 32-33, 55-64, 71-84
 
Δείτε το σχετικό tweet: