Skip to main content

Εθνική Ανδρών – Τα γκρουπ δυναμικότητας των Προολυμπιακών τουρνουά και οι πιθανοί αντίπαλοι

Τα γκρουπ δυναμικότητας των 24 ομάδων που θα συμμετέχουν στα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά και θα παλέψουν για τα ισάριθμα τελευταία εισιτήρια για τους Αγώνες του Παρισίου, έκανε γνωστούς το απόγευμα της Πέμπτης (23/11) η FIBA, ενόψει της κλήρωσης της Δευτέρας (27/11).  

Όσον αφορά την Ελλάδα, τοποθετήθηκε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με Βραζιλία, Ιταλία και Πολωνία, ομάδες τις οποίες δεν θα βρει στον δρόμο της.

Μάλιστα, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν την χώρα μας, μαζί με τις Ισπανία, Λετονία και Πουέρτο Ρίκο, να φιλοξενούν τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά, τότε αυτό σημαίνει πως η Εθνική μας ομάδα αποφεύγει και τις Ισπανία και Λετονία, που βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, με τον αντίπαλο της, από τον συγκεκριμένο όμιλο, να είναι μία εκ των Λιθουανία και Σλοβενία. Παράλληλα, αποφεύγει και το Πουέρτο Ρίκο από το 3ο γκρουπ, όπου και θα αντιμετωπίσει μία χώρα εκ των Μαυροβούνιο, Δομινικαν΄ή Δημοκρατία και Φινλανδία. 

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ: Ισπανία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία

2ο γκρουπ: Βραζιλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πολωνία

3ο γκρουπ: Πουέρτο Ρίκο, Μαυροβούνιο, Δομινικανή Δημοκρατία, Φιλανδία

4ο γκρουπ: Νέα Ζηλανδία, Γεωργία, Μεξικό, Λίβανος

5ο γκρουπ: Κροατία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ανγκόλα, Φιλιππίνες

6ο γκρουπ: Αίγυπτος, Μπαχάμες, Καμερούν, Μπαχρέιν

Κάθε Προολυμπιακό τουρνουά θα έχει δύο γκρουπ των τριών ομάδων, με την FIBA να γνωστοποιεί πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν περισσότερες από δύο ευρωπαϊκές ομάδες σε κάθε γκρουπ και περισσότερες από τρεις ευρωπαϊκές ομάδες σε κάθε τουρνουά.

Από εκεί και πέρα, κάθε τουρνουά θα έχει μάξιμουμ μία ομάδα από την Αμερική, μία ομάδα από Ασία και Ωκεανία και μία ομάδα από την Αφρική.