Skip to main content

Λαρεντζάκης: «Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται νέες μεγάλες επιτυχίες και η Εθνική ομάδα υπάρχει για να ενώνει»

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι ένας από τους 12 «εκλεκτούς» του Βασίλη Σπανούλη, ενόψει του Προολυμπιακού του ΣΕΦ, με τον Έλληνα διεθνή να μιλά στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για το επερχόμενο μεγάλο μπασκετικό ραντεβού.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

Η πρεμιέρα του Προολυμπιακού Τουρνουά πλησιάζει, με την Εθνική ομάδα να αντιμετωπίζει την Τετάρτη (3/7, 21:00) τη Δομινικανή Δημοκρατία στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”, με στόχο τέσσερις μέρες αργότερα, στις 7 Ιουλίου, να είναι εκείνη που θα «τσεκάρει» το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι ένας από τους αθλητές, που βρίσκονται στη δωδεκάδα, που παρατάσσει στο παρκέ ο Βασίλης Σπανούλης και ο διεθνής γκαρντ μας βάζει στο πνεύμα εν όψει Προολυμπιακού Τουρνουά: «Θεωρώ, ότι η ομάδα μας είναι έτοιμη και βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Παίξαμε μερικά φιλικά, όπου είδαμε τις δυνατότητες και τα ελαττώματά μας, ενώ και οι προπονήσεις είναι πολύ δυνατές. Πιστεύω, με βάση αυτά, ότι θα παρουσιάσουμε στην πρεμιέρα με τη Δομινικανή Δημοκρατία αυτά, που θέλουμε κι έχουμε δουλέψει όλες αυτές τις μέρες».

Ο Λαρεντζάκης στέκεται, επίσης, στο γεγονός πως η «γαλανόλευκη» αγωνίζεται ως διοργανώτρια σε αυτό το Προολυμπιακό Τουρνουά και επισημαίνει τη «δίψα» όλων για την πρόκριση, ως το πιο σημαντικό στοιχείο: «Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να σου δίνει ο κόσμος ώθηση και να παίζεις στη δική σου έδρα. Εχουμε την ψυχολογία, έχουμε καταφέρει σε αυτές τις μέρες να χτίσουμε μια χημεία ως σύνολο αυτές τις μέρες και νομίζω, ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό ως στοιχείο από το γεγονός, ότι έχουμε τεράστια επιθυμία να βρεθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Αναφορικά με την καθημερινότητα υπό τις οδηγίες του Σπανούλη και την καθοδήγηση της Επίσημης Αγαπημένης από τον ίδιο ως ομοσπονδιακό τεχνικό, ο ο 30χρονος «άσος» σχολιάζει: «Ο κόουτς Σπανούλης είναι ένας άνθρωπος, που ξέρει το μπάσκετ και ζει για αυτό. Θέλει να περάσει και σε εμάς αυτή την αγάπη, την όρεξη για δουλειά, την επιθυμία κι εμείς έχουμε μεγάλη διάθεση να ανταποκριθούμε και να πάρουμε όσο περισσότερα ερεθίσματα μπορούμε, που θα μας βοηθήσουν».

Ως επίλογο ο Λαρεντζάκης, ένας παίκτης που έχει την δική του… σύνδεση με την εξέδρα, έστειλε το δικό του μήνυμα στους Έλληνες φιλάθλους: «Είναι μεγάλη υπόθεση το γεγονός, ότι το Προολυμπιακό Τουρνουά διεξάγεται στην χώρα μας. Θέλουμε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί και να ενώσουμε ξανά όλους τους Έλληνες. Το ελληνικό μπάσκετ και ο ελληνικός αθλητισμός χρειάζονται νέες μεγάλες επιτυχίες και η Εθνική Ομάδα υπάρχει, για να ενώνει».