Skip to main content

Γουόκαπ: «Είμαστε ταπεινοί, έχουμε ακόμα ένα ματς»

Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν ο κορυφαίος στον θρίαμβο της Ελλάδας επί της Σλοβενίας, με τον νατουραλιζέ γκαρντ να δίνει το σύνθημα ενόψει του τελικού της Κυριακής.

Αναλυτικά όσα είπε ο διεθνής γκαρντ στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Είμαστε ταπεινοί, έχουμε ακόμα ένα ματς. Παίξαμε καλά αμυντικά αλλά και επιθετικά. Δεν τελείωσε η δουλειά ακόμα. Όλοι λέμε στην ομάδα πως έχουμε ακόμα ένα ματς».

Για το αν είναι ευχαριστημένος: «Δεν είσαι ικανοποιημένος ποτέ ως αθλητής. Μόνο όταν πάρεις έναν τίτλο στο τέλος μιας διοργάνωσης. Αν είσαι ικανοποιημένος, δεν μπορείς να βελτιώνεσαι».

 

Λίγο αργότερα, στην συνέντευξη Τύπου πρόσθεσε: 

«Είχαμε μιλήσει με τον κόουτς και είχαμε πει πως ο μόνος τρόπος ήταν να πιέσουμε, να είμαστε επιθετικοί από το πρώτο λεπτό στην άμυνα και να μην χαλαρώσουμε ούτε λεπτό. Θέλαμε να κάνουμε τον Ντόντσιτς να δυσκολευτεί για να κάνει οτιδήποτε, έβαλε κάποια μεγάλα σουτ αλλά κατέβαλε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αν του επιτρέψεις να παίξει στον ρυθμό του, θα σε σκοτώσει. Χαίρομαι πολύ που παίζω με τον Καλάθη, είναι ένας παίκτης που κάνει το παιχνίδι πολύ πιο εύκολο, σε άμυνα και επίθεση. Είναι ξεχωριστό να παίζεις για την Εθνική ομάδα, υπάρχει τόση θετική ενέργεια, ο κόσμος είναι απίστευτος και σου θυμίζει διαρκώς πως εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα. Να πούμε μπράβο και στον Τολιόπουλο, δείχνει πως ανήκει σε αυτή την ομάδα. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση πια».