Skip to main content

Μαρκάκης: "Όλα έτοιμα για το Eurobasket U16, συγχαρητήρια στην Εθνική Ανδρών"

Ο Μπάμπης Μαρκάκης, πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ μίλησε στο EOK WebRadio για την διεξαγωγή του Eurobasket U16 στην πόλη του Ηρακλείου, την Εθνική Παίδων και συνεχάρη την προσπάθεια των παικτών της Εθνικής Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπης Μαρκάκης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τον Σπύρο Καβαλιεράτο και τον Κωνσταντίνο Μελάγιες. 

Για τις ετοιμασίες ενόψει του Ευρωμπάσκετ U16 στο Ηράκλειο: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι είναι Αύγουστος και όλος ο κόσμος είναι σε διακοπές. Αυτό δε μειώνει, όμως, ότι τα παιδιά αυτά είναι μελλοντικοί παίκτες και πρέπει να τα στηρίζουμε. Εμείς εδώ είμαστε έτοιμοι, η περιφέρεια και ο δήμος βοήθησαν τα μέγιστα να γίνει ό,τι χρειάζεται, οι άνθρωποι όλοι είναι στις θέσεις τους. Ήδη οι ομάδες έρχονται, ήδη κάναμε δύο φιλικά με την Ισπανία και ήταν μια χαρά. Θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Είχαμε ένα πρόβλημα με τον κλιματισμό, αλλά με την κινητοποίηση και τη βοήθεια των ανθρώπων τού δήμου λύθηκαν όλα».

Για τη διαμονή των 16 ομάδων: «Και οι 16 ομάδες θα μείνουν κανονικά μες στην πόλη, όπου έμεναν και τις προηγούμενες χρονιές. Τα είχαμε κλείσει από πολύ νωρίτερα, ήταν πολύ εύκολο. Πλέον έχει μάθει η πόλη και λειτουργεί με αυτούς τους ρυθμούς. Είναι όλα έτοιμα, δεν έχουμε προβλήματα».

Για την Εθνική Παίδων: «Δεν ξέρω αν περισσεύει ταλέντο, πιστεύω όμως ότι αυτά τα παιδιά έχουν μπει σε έναν δρόμο να κάνουν τα πράγματα όπως τούς τα λένε και αυτό είναι σημαντικό. Ο ένας βοηθάει τον άλλον από εκεί που μπορεί. Είναι ομάδα και κάνουν πράγματα. Ακόμα είναι μικροί, μη ζητάμε από αυτά τα παιδιά διάφορα πράγματα, θα κάνουν και λάθη. Ήταν, όμως, πάρα πολύ καλά οργανωμένα. Σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να είμαστε δίπλα στα παιδιά. Τα παιδιά αυτά έχουν ένα μεγάλο ατού. Έχουν τον Δημήτρη Διαμαντίδη δίπλα που τους μιλάει. Και πραγματικά παρατήρησα πως όταν τους μιλάει τον κοιτούν μες στα μάτια, με δέος».

Για τον στόχο της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ U16: «Αυτό θα το πει ο προπονητής. Εγώ πάντα πιστεύω ότι πάμε για το χρυσό, ασχέτως του τι μπορούμε να κάνουμε. Έτσι έχω μάθει. Λέω ότι πάμε να πάρουμε μετάλλιο».

Για το ταλέντο στο ελληνικό μπάσκετ: «Λέμε συνέχεια ότι η Ελλάδα δεν κάνει πράγματα, αλλά βλέπουμε και την Ισπανία φέτος στους εφήβους να κινδυνεύει να πέσει. Η Ισπανία έχει “καταποντιστεί” φέτος με 80 εκατομμύρια πληθυσμό και εμείς με 10 εκατομμύρια έχουμε μάθει να νομίζουμε ότι κάθε χρόνο πρέπει να πρωταγωνιστούμε. Δε γίνεται, έχουμε λίγο ξεφύγει. Μπάσκετ είναι, θα έρθει και η καλή “φουρνιά”, θα έρθει και η κακή “φουρνιά”.  Θέλει δουλειά, τα παιδιά πρέπει να δουλέψουν και εκεί είναι θέμα των προπονητών. Κάπως έτσι πρέπει να γίνει και όχι να τα βάζουμε με τα παιδιά. Πρέπει να αλλάξουμε λίγο αυτήν τη φιλοσοφία».

Για την Εθνική Ανδρών: «Συγχαρητήρια γιατί ξαναγίναμε ομάδα, τα παιδιά ήταν μονιασμένα. Μη ζητάμε κάποια πράγματα που μπορεί να μη μπορούν να γίνουν. Μπράβο στα παιδιά και στο τεχνικό team για εκεί που έφτασαν. Τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους».