Skip to main content

Πιτίνο: «Θα μιλήσω με τον Σπανούλη, καλούμαστε να βρούμε 4-5 παίκτες ακόμα»

Ο Ρικ Πιτίνο αφίχθη στην Ελλάδα το απόγευμα της Παρασκευής (21/5) και στις δηλώσεις του είπε ότι θα συναντηθεί με τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ αναφέρθηκε και στις επιλογές που έχει.

Αναλυτικά ο Ρικ Πιτίνο μίλησε:

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα και το επερχόμενο Προολυμπιακό: «Είναι υπέροχο που επιστρέφω, ήταν μία δύσκολη χρονιά χωρίς κόσμο στα γήπεδα. Ελπίζω οι παίκτες να έχουν εμβολιαστεί, εγώ ο ίδιος έχω κάνει το εμβόλιο μου. Δεν νομίζω η ομάδα να επηρεαστεί από τον κορονοϊό. Θα παίξουμε τα παιχνίδια μας σε καθεστώς «φούσκας» στον Καναδά, καθώς η χώρα εκεί βρίσκεται σε ολοκληρωτικό Lock down».

Για τον Σπανούλη και το ρόστερ της Εθνικής: «Έχω μιλήσει με αρκετούς παίκτες μέχρι τώρα. Είχα μιλήσει με τον Σπανούλη πριν φύγω, έχουμε μιλήσει κατά την διάρκεια της χρονιάς, όμως δεν έχουμε επικοινωνήσει πρόσφατα. Πιθανότατα θα συναντηθούμε και θα συζητήσουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Όσον αφορά το υπόλοιπο ρόστερ, δεν έχουμε πολλές επιλογές. Θα είναι δύσκολο να βρούμε 12-13 παίκτες. Έχουμε τον πυρήνα 8 πολύ καλών παικτών, οπότε καλούμαστε να βρούμε ακόμα 4-5 παίκτες».

Για τον πυρήνα της Εθνικής ομάδας: «Πρόκειται για παίκτες που προϋπάρχουν, από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, σίγουρα κοιτάζουμε τον Ντόρσεϊ, που έφυγε από την Μακάμπι, τσεκάρουμε μερικούς παίκτες της ΑΕΚ, παίκτες από άλλες ομάδες. Γι αυτό ήρθα από τώρα, για να μπορέσω να δω μερικά παιχνίδια πρωταθλήματος, σε περίπτωση που υπάρχουν μερικοί νέοι παίκτες που πρέπει να τσεκάρουμε».

Για το αν έχει μιλήσει με τους παίκτες του Ολυμπιακού και αν ξεπεράστηκαν τα προβλήματα του παρελθόντος: «Ναι, έχω επικοινωνήσει. Δεν είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού, δεν είμαι προπονητής του Ολυμπιακού, είμαι προπονητής της Εθνικής ομάδας. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ανυπομονούν να παίξουν με την Εθνική ομάδα. Παίζουμε για την Ελλάδα τώρα, για κανέναν άλλον».

Για τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο: «Αυτή τη στιγμή είναι λίγο… απασχολημένοι, αν και τους ζήτησα να ξεχάσουν το Μιλγουόκι και να έρθουν να παίξουν μαζί μας».

Για τον Κώστα Κουφό: «Ξέρω τον Κώστα από πολύ μικρό. Θα μιλήσω με τους συνεργάτες μου και θα αποφασίσουμε για το θέμα του Κώστα Κουφού και το ποιους θα καλέσουμε ενόψει του Προολυμπιακού».