Skip to main content

Ελλάδα-Καναδάς 91-97: Ήττα στις λεπτομέρειες για την γαλανόλευκη

 Η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα του ΠροΟλυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια από τον γηπεδούχο Καναδά με 97-91 και θα παλέψει για να πάρει την πρόκριση στην δεύτερη φάση, στο ματς με την Κίνα, την Παρασκευή (2/7).

 Οι δύο ομάδες εναλλάσονταν στο σκορ στα πρώτα λεπτά με την Εθνική Ελλάδας να προηγείται με τρεις πόντους (7-4, 4'), αλλά με την Εθνική του Καναδά να απαντά...χάρη σε ένα σερι εφτά πόντων, κάτι που της έδωσε την δυνατότητα να προηγηθεί με τέσσερις πόντους (11-7, 5'). Η επίσημη αγαπημένη είχε τον πρώτο λόγο στο σκορ, παρότι οι γηπεδούχοι πίεζαν, και με buzzer beater του Σλούκα η γαλανόλευκη πήρε προβάδισμα με τέσσερις πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (23-19).  

Η Εθνική Ελλάδας δεν βρέθηκε καμία στιγμή πίσω στο σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο, αν και οι Καναδοί απειλούσαν κυρίως με τρίποντα και μια φορά ισοφάρισαν στο 15' λεπτό (35-35). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διατήρησε την διαφορά και  προηγήθηκε με τέσσερις πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (50-46).

Η γαλανόλευκη είχε το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους και ήταν μπροστά στο σκορ, όμως ο Καναδάς αντέδρασε και βρήκε απαντήσεις, με αποτέλεσμα να προηγείται με τρεις πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (74-71). Αν και η επίσημη αγαπημένη πίεσε και μείωσε μέχρι και τους πέντε πόντους (91-86, 28'), η Εθνική του Καναδά πήρε τα ηνία του αγώνα στην τέταρτη περίοδο και διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την κατάσταση , με αποτέλεσμα να νικήσει με 97-91. 

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 50-46, 71-74, 91-97

On Fire: Ο Γουίνγκινς με 23 πόντους, έξι ριμπάουντ και δύο ασίστ σε 33:41 λεπτά. 
 
Η μεγαλύτερη διαφορά: Το 83-71 (οι δώδεκα πόντοι διαφορά για την Εθνική Καναδά στο 33' λεπτό)
 
Ξεχώρισαν: Από την Εθνική Καναδά  ξεχώρισαν οι Γουίγκινς και Μπάρετ με 23 και 22 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την Εθνική Ελλάδας διακρίθηκε ο Μήτογλου (10ρ.) με 14 πόντους, με τους  Καλάθη (9α.) και Σλούκα (8α.) να έχουν από δώδεκα πόντους έκαστος.
 
Το στατιστικό που έκανε τη διαφορά: Το 37% στα τρίποντα της Εθνικής Καναδά, με την Εθνική Ελλάδας να έχει 32%. 
 
Διαιτητές: Κόντε. Άντερσον, Καστίγιο 
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.