Skip to main content

Μανωλόπουλος: «Είμαστε σε επικοινωνία με τον Ιτούδη, είναι τεράστια ευθύνη να είμαι προπονητής στην Εθνική»

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας , Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε στο NovaSports τόσο για το ότι είναι τεράστια ευθύνη αυτή η θέση, για το ότι υπάρχει επικοινωνία με τον κόουτς Δημήτρη Ιτούδη, για την δωρεά του μισθού του, αλλά και για το πρώτο παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς Σωτήρη Μανωλόπουλου:

Για τον Ολυμπιακό: “Είναι καλή ομάδα και μου αρέσει ο τρόπος που παίζει. Σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός κράτησε πολλούς παίκτες από την προηγούμενη χρονιά. Είναι επίσης σημαντικό ότι ο κόσμος είναι πίσω στα γήπεδα. Είναι ακόμα νωρίς για τις ομάδες. Οι περισσότερες έχουν δώσει κάποια δείγματα θα φανεί στη συνέχεια”.

Για το πρωτάθλημα της Euroleague: “Το πρωτάθλημα της Euroleague είναι πάρα πολύ δύσκολο και απαιτητικό. Οι ομάδες που βρίσκονται εκεί πρέπει να διαχειριστούν αρκετά πράγματα”.

Για τους ψηλούς του Ολυμπιακού: “Αρχικά σε μια ομάδα πρέπει να έχει παίκτες στην ίδια θέση με διαφορετικές ικανότητες. Ένας παίκτης όπως ο Χασάν Μάρτιν θα μπορούσε να δώσει περισσότερες λύσεις”.

Για τον Βεζένκοφ και την μικρή πτώση του: “Είναι ένα μεγάλο ταλέντο. Έχει την αίσθηση του παιχνιδιού σε μεγάλο βαθμό. Όταν παίζεις κάθε δύο με τρεις μέρες παιχνίδια είναι λογικό να κάνει κοιλιά. Είναι καλός σουτέρ, δεν έχει σημασία αν έχει χάσει κάποια θα βάλει το τελευταίο”.

Για την γαλανόλευκη: “Στα παιχνίδια πρέπει να είμαι δίκαιος. Έχουμε δύο μέρες προπόνηση, πρέπει να βρούμε μια χημεία μεταξύ τους. Θα υπάρξει ένας κορμός και μετά ανάλογα θα κάνω αλλαγές. Είμαι σε επικοινωνία με το Νίκο Ζήση και με τους υπόλοιπους συνεργάτες μου. Επίσης είμαστε τυχεροί που είναι στην ομάδα ο Νίκος. Σημαντικό να έχουμε παιδιά που έχουν διακριθεί με τη φανέλα της Εθνικής”.

Για τον Δημήτρη Ιτούδη και την προπονητική καρέκλα της Εθνικής: “Είναι μπέρδεμα, αλλά πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιός θα είναι προπονητής. Υπάρχει επικοινωνία με τον Ιτούδη, με τιμάει που είμαστε σ’ αυτή την επικοινωνία, με βοηθάει αυτό”.

Για την Εθνική: “Όπως είπα και πριν είναι τεράστια ευθύνη να είμαι προπονητής στην ομάδα. Είχα βγει στους δρόμους το 1987 είμαι παιδί εκείνης της εποχής. Αυτή η ομάδα έχει ταλέντο, θέλουμε να βάλουμε νέα παιδιά. Είναι βαριά η φανέλα της Εθνικής και δεν σκέφτομαι την αποτυχία”.

Για τα παιχνίδια που ακολουθούν και το χρονικό διάστημα προετοιμασίας: “Δεν βλέπω τρόπο για να έχουμε άμεσα αποτελέσματα”.

Για τη χημεία:“Σημαντικό να υπάρχει χημεία και να είναι παίκτες που έχουν παίξει μεταξύ τους. Σημασία έχει να ταιριάζουν μεταξύ τους. Να πάρουμε τα παιδιά που έχουν δίψα για τη φανέλα της Εθνικής, τα οποία έχουν όλα. Χρειάζεται θέληση στην άμυνα και η επίθεση χρόνο”.

Για τα παιχνίδια της διοργάνωσης: “Σκέφτομαι όλα τα παιχνίδια. Έχουμε κάνει δουλειά στο κομμάτι του σκάουτινγκ. Η Αγγλία και η Λευκορωσία δεν θα είναι εύκολοι αντίπαλοι. Μια ομάδα που έχει παίξει κάποιους αγώνες θα έχει αβαντάζ”.

Για το παιχνίδι με τη Λευκορωσία που θα γίνει στη Ελλάδα: “ Μετά από πολλά χρόνια θα γίνει ένα παιχνίδι στην Ελλάδα”.

Για τη δωρεά του μισθού: “Δεν χρειάζεται να παίρνουν οι κινήσεις δημοσιότητα, δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για την Εθνική ομάδα και τα παράθυρα. Θα είναι η τρίτη μου φορά στο ομοσπονδιακό μας συγκρότηματος. Σημαντικό είναι να βοηθήσουν όσοι μπορούν. Όταν σε ζητάει η Εθνική δεν διαπραγματεύεσαι τον μισθό”.

Για το τηλεφώνημα: “Έγινε μια επαφή που με ξάφνιασε, δεν ήταν κάτι που περίμενα η θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Έγινε μια επαφή, μετά συναντήθηκαμε με τον πρόεδρο. Είχα επαφή και με τον Δημήτρη Ιτούδη”.

Για το πρώτο του παιχνίδι: “Δεν έχω κάποια σκέψη, είμαι στον προγραμματισμό και η ερώτηση είναι μακρινή”.