Skip to main content

Εθνική Ελλάδας: Μια μέρα νωρίτερα τα «παράθυρα» του Αυγούστου

Σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIBA που συνεδρίασε την Τετάρττη (2/2), για πρώτη φορά κατά το 2022, οι αγώνες των "παραθύρων" του Αυγούστου θα διεξαχθούν μια μέρα νωρίτερα, έτσι ώστε οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Ευρωμπάσκετ να έχουν τουλάχιστον τρεις ημέρες μέχρι το τζάμπολ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA συνεδρίασε την Τετάρτη (2/2) για πρώτη φορά για το 2022 και αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, οι αγώνες των Παραθύρων να γίνουν μία μέρα νωρίτερα, δηλαδή  η πρώτη αγωνιστική του Παραθύρου θα διεξαχθεί 24-25 Αυγούστου (αντί 25-26/8) και η δεύτερη στις 27-28 Αυγούστου (αντί για 28-29) και έτσι οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο EuroBasket 2022  θα έχουν τουλάχιστον τρεις ημέρες μέχρι το τζάμπολ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται στις 1-17 Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά στις Γυναίκες, η Εκτελεστική Επιτροπή αποδέχτηκε τις προτάσεις της Επιτροπής διοργανώσεων και θα κάνει μία προ-προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα, οι 16 καλύτερες ομάδες, 4 από κάθε γεωγραφική περιοχή της FIBA, που δεν πήραν την πρόκρισή στο Παγκόσμιο κύπελλο ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παίρνουν μέρος σε μία διοργάνωση που θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, ξεκινώντας από τον Αύγουστο του 2024. Ο νικητής αυτού του τουρνουά θα παίρνει απευθείας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλαδή θα δίνονται ευκαιρίες σε περισσότερες ομάδες. Επίσης εγκρίθηκε το ημερολόγιο από το 2023 έως το 2027.