Skip to main content

Μουράτος: «Το 2/2 είναι ο μοναδικός στόχος που πρέπει να θέσουμε»

Ο Βασίλης Μουράτος είναι ένας από τους παίκτες που κλήθηκαν στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για τα «παράθυρα» του Νοεμβρίου, με τον Έλληνα διεθνή να μιλά στο ΕΟΚ WEB Radio για τα επερχόμενα παιχνίδια με Λετονία και Βέλγιο, αλλά και τους στόχους της γαλανόλευκης.

Αναλυτικά ο Μουράτος μίλησε:

Για τα επερχόμενα παιχνίδια των «παραθύρων» (11/11 και 14/11): «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στα «παράθυρα». Το θετικό για ‘μας είναι ότι πλέον είναι μια πολύ γνώριμη κατάσταση, υπάρχει πάντα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, όποιοι και ν’ απαρτίζουν την Εθνική εκεί. Ξέρουμε ο ένας τον άλλον, έχουμε αρχίσει σιγά σιγά ν’ αποδεχόμαστε αυτήν την κατάσταση και έχουμε την απαραίτητη χημεία που χρειάζεται για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι. Κάθε ματς μετράει στο κομμάτι της πρόκρισης, όλα τα ματς είναι σημαντικά και σε βάθος χρόνου δεν υπάρχει παιχνίδι που μπορούμε ν’ απωλέσουμε».

Για το παιχνίδι με τη Λετονία: «Γνωρίζουμε την Λετονία, έχει μια «ταυτότητα» σαν μπάσκετ γενικότερα, τους αρέσει πολύ το up-tempo παιχνίδι και σουτάρουν πάρα πολύ καλά απ’ το τρίποντο. Θεωρώ ότι υπερέχουμε πάρα πολύ στο κομμάτι της τακτικής, της έντασης και των κορμιών και το μόνο που μένει είναι να δείξουμε στο γήπεδο ότι το θέλουμε περισσότερο και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Το Ηράκλειο είναι μια πάρα πολύ γνώριμη τοποθεσία για ‘μας, κάθε φορά ο κόσμος «αγκαλιάζει» την Εθνική. Θέλουμε να κάνει το ίδιο κι αυτήν τη φορά, γιατί σε παιχνίδια που στην ουσία οι ομάδες δεν έχουν την κατάλληλη προετοιμασία ο κόσμος παίζει πάρα πολύ κομβικό ρόλο».

Για την προετοιμασία της Εθνικής: «Γνωρίζουμε τη φιλοσοφία των προπονητών, συνεργαστήκαμε ξανά με το staff, ξέρουμε ο ένας τον άλλον σίγουρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι όποιος έρχεται σ’ αυτήν τη διαδικασία είναι πάντα μ’ ένα χαμόγελο και στο 100% της διάθεσης και της ενέργειας που έχει και αυτό «λύνει τα χέρια» στους πάντες και κάνει τα πράγματα πιο εύκολα».

Για το στόχο της Εθνικής σ’ αυτά τα «παράθυρα»: «Πάντα για την Εθνική οι στόχοι πρέπει να ‘ναι οι ψηλότεροι. Σίγουρα το 2/2 είναι ο μοναδικός στόχος που πρέπει να θέσουμε, δεν υπάρχει κάτι άλλο για ‘μας».