Skip to main content

Εθνική Ανδρών – Σε τουρνουά τον Αύγουστο στο Άμπου Ντάμπι, μαζί με ΗΠΑ και Γερμανία

Σε ένα σπουδαίο φιλικό τουρνουά θα λάβει μέρος η Εθνική Ελλάδας, πριν από την συμμετοχή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο λόγος για το τουρνουά μπάσκετ του Άμπου Ντάμπι το οποίο θα διεξαχθεί από 18-20 Αυγούστου, με την συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας, της Γερμανίας, αλλά και των ΗΠΑ. Πρόκειται για την τελευταία… στάση πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, απέναντι, μάλιστα, σε ομάδες οι οποίες, όπως και η Ελλάδα, έχουν κερδίσει το εισιτήριο για τα γήπεδα των Φιλιππίνων, της Ιαπωνίας και της Ινδονησίας.

Συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί απέναντι στις ΗΠΑ στις 18 Αυγούστου, μία ημέρα αργότερα θα αντιμετωπίσει την Γερμανία (19/8), ενώ το τουρνουά θα ολοκληρωθεί στις 20/8 με το παιχνίδι των ΗΠΑ με την Γερμανία.

Η παρουσίαση του τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από το τμήμα πολιτισμού και τουρισμού των ΗΑΕ, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης που διεξάγεται στην γερμανική πόλη.

Το παρών στην παρουσίαση του σημαντικού αυτού τουρνουά έδωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, στις δηλώσεις του, να μιλά για το σπουδαίο αυτό μπασκετικό ραντεβού, αλλά και στο πένθος στο οποίο βρίσκεται η χώρα, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΟΚ:

«Η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για την ελληνική κοινωνία λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος με 57 νεκρούς. Από αυτή τη θέση θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Όσον αφορά στα σημερινά νέα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Οι Εθνικές ομάδες ΗΠΑ, Γερμανίας και Ελλάδας έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία. Το τουρνουά στο οποίο θα λάβουμε μέρος αποτελεί το τελευταία στάση πριν τα επίσημα παιχνίδια. Είναι ένα ιστορικής σημασίας και ξεχωριστό τουρνουά, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Άμπου Ντάμπι και αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι θα λάβει μέρος σε αυτό. Είμαι βέβαιος για την πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση και ότι θα παρακολουθήσουμε αγώνες παγκόσμιου ενδιαφέροντος με την παρουσία όλων των μεγάλων αστέρων αυτών των τριών Εθνικών ομάδων. Είναι σπουδαίο για μας το γεγονός ότι θα συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ. Το καλύτερο τουρνουά, σε μια φιλόξενη χώρα με τρεις από τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ γι’ αυτό».