Skip to main content

Σωτηρίου: «Στόχος μας στο Ευρωμπάσκετ είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση»

Το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ θα είναι το έκτο στο οποίο θα συμμετέχει η Κατερίνα Σωτηρίου, με την αρχηγό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να μην κρύβει την ανυπομονησία της.

«Για πολλοστή φορά είμαι στην Εθνική και είναι ιδιαίτερη αυτή η στιγμή γιατί βρίσκομαι στον δρόμο για την 6η μου συμμετοχή σε Ευρωμπάσκετ. Παρόλα αυτά ένιωθα την αγωνία να μπούμε στο γήπεδο και έναν ενθουσιασμό που φτάσαμε να ξεκινάμε προετοιμασία για μια ακόμα τελική φάση. Είναι μια γλυκιά προσμονή για ένα ακόμα Ευρωμπάσκετ, για μια ακόμα εμπειρία», υποστήριξε η σωτηρία στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο της Εθνικής ομάδας, ενόψει του επερχόμενου μεγάλου μπασκετικού ραντεβού.

«Είμαστε σε τελική φάση και είναι μια τεράστια επιτυχία. Όλες οι ομάδες είναι καλές, έχουν ανέβει και οι περισσότερες διαθέτουν και μια νατουραλιζέ αθλήτρια στη σύνθεσή τους. Όλα αυτά τα στοιχεία ανεβάζουν το επίπεδο. Για μας δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος, για μένα δεν υπάρχει στον όμιλό μας και κάποιο μεγαθήριο. Υπάρχει βέβαια η Ισπανία, αλλά δεν είναι η ομάδα των προηγούμενων χρόνων. Αυτό βέβαια δεν την κάνει λιγότερο καλή. Το θέμα για μένα είναι πως θα παρουσιαστούμε εμείς και πνευματικά και σωματικά. Και φυσικά πως αυτές τις μέρες θα βρούμε τρόπους να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Στόχος μας στο Ευρωμπάσκετ είναι να πάμε ένα βήμα παραπάνω, δηλαδή πρόκριση στην επόμενη φάση».

Η προετοιμασία περιλαμβάνει μια σειρά από δυνατά φιλικά με την Κατερίνα Σωτηρίου να επισημαίνει. «Στην προετοιμασία δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα από την πρώτη εβδομάδα. Στο παρελθόν έχουμε δει βαριές ήττες στα φιλικά, όμως όταν πηγαίναμε στο Ευρωμπάσκετ κάναμε μια καλή πορεία. Πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματα μας και να μην υπάρχει ούτε απογοήτευση ούτε ενθουσιασμός».