Skip to main content

Πέρδικος για τις αντιπάλους της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ: «Ομάδες με παράδοση και εμπειρία»

Μία πρώτη ανάλυση των αντιπάλων της Εθνικής Γυναικών στην φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ, πραγματοποιεί μέσω της ιστοσελίδας της ΕΟΚ ο Δημήτρης Πέρδικος, εκ των συνεργατών του Πέτρου Πρέκα στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.  

«Πρόκειται για ομάδες με παράδοση και εμπειρία, οι οποίες χρειάζονται μεγάλη προσοχή και προσήλωση», τονίζει ο Πέρδικος και συνεχίζει: «Όπως σε κάθε παιχνίδι, στόχος μας θα είναι να περιορίσουμε τα ατού της κάθε ομάδας και να προσαρμοστούμε στα πράγματα που προσπαθούν να πετύχουν μέσα από το τρόπο παιχνιδιού τους. Φυσικά, έχουμε μια εικόνα από όλες τις ομάδες από τα παράθυρα των προκριματικών, όμως πάρα πολύ σημαντικά είναι τα παιχνίδια προετοιμασίας που θα δώσουν, καθώς είναι πολύ διαφορετική η εικόνα μιας ομάδας που έχει 2-3 μέρες προετοιμασίας στα παράθυρα των προκριματικών σε σχέση με αυτή που έχει όταν υπάρχει ένας μήνας για να προετοιμαστεί για μια διοργάνωση».

Πρώτη «στάση» για την Ελλάδα το Μαυροβούνιο: «Πρόκειται για μια δυνατή ομάδα, η οποία μας απέκλεισε από τη φάση των ομίλων στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ. Κατεβαίνει πλήρης σε αυτή τη διοργάνωση, έχοντας μάλιστα αλλάξει και ξένη. Στα προκριματικά είχαν εικόνα μιας πολύ καλής αμυντικής ομάδας, που σουτάρει εξαιρετικά από το τρίποντο και έχει ικανότητα στο επιθετικό ριμπάουντ. Οι κύριες παίκτριες τους προέρχονται από πολύ καλές ατομικά χρονιές. Σημεία αναφοράς αναμένεται να αποτελέσουν οι Ντούμπλιεβιτς, Γιοβάνοβιτς και όποια από τις δύο ξένες αθλήτριες που έχει καλέσει η κόουτς επιλεχθεί τελικά στη 12αδα».

Δεύτερος αντίπαλος χρονικά για την Ελλάδα θα είναι η Λετονία: «Η Λετονία καλείται να απογαλακτιστεί από την Ελίνα Μπάμπκινα, η οποία αποχώρησε από την ενεργό δράση και αναμένεται να στηριχθεί στην Σταϊνμπέργκα και στην καταπληκτική σουτέρ Λάκσα. Το στυλ παιχνιδιού όσον αφορά την ταχύτητα επίθεσης, τα λίγα λάθη και τις γρήγορες εκτελέσεις πιθανόν να επηρεαστεί με την αλλαγή στη θέση 1. Αναμένουμε πολλές εκτελέσεις από το τρίποντο και γενικά η Σταινμπέργκα να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην επίθεση παίρνοντας πολλές μπάλες στο low post είτε σαν δημιουργός είτε σαν εκτελεστής».

Τελευταίο αντίπαλος στον όμιλο, η Ισπανία, μια ομάδα μεγάλη παράδοση και πολλές λύσεις: «Η Ισπανία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις όσον αφορά την ποιότητα και την ικανότητα της. Κατεβαίνουν με μια απουσία, της Ντουρ, η οποία είναι ένα μακρύ κορμί που σκέπαζε το καλάθι, αλλά τη θέση της πρόκειται να πάρει η ταλαντούχα Καρέρα που προέρχεται από μια καταπληκτική χρονιά με τη Βαλένθια. Οι έμπειρες Τόρενς, Ντομίνγκεθ και Ούβινα μαζί με τις πιο νεαρές αθλήτριες, όπως η Κόντε και η Καθόρλα, δημιουργούν ένα ισορροπημένο και πολύ ποιοτικό σύνολο. Περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ P&R, και ένα uptempo επιθετικό παιχνίδι».