Skip to main content

Σταμάτη: «Κοιτάμε την επόμενη ημέρα και για μας υπάρχει μόνο η Λετονία»

Τα σύνθημα για την συνέχεια του Eurobasket Γυναικών, μετά την ήττα της πρεμιέρας από το Μαυροβούνιο, έδωσε η Εβίνα Σταμάτη, με δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

«Πληρώσαμε την αδυναμία μας στο επιθετικό ριμπάουντ από το οποίο δεχτήκαμε πολλούς πόντους, ενώ δεν πήγαμε καλά στο ‘’ένας εναντίον ενός’’ στην άμυνα. Είναι πολλοί οι 74 πόντοι που δεχτήκαμε. Το ξεχνάμε όμως αυτό και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη Λετονία. Πρόκειται για μια έμπειρη ομάδα και εμείς πάμε να διορθώσουμε τα λάθη του αγώνα με το Μαυροβούνιο».

Η έμπειρη γκαρντ μίλησε και για το τι πρέπει να κάνει η Εθνική Γυναικών προκειμένου το αποτέλεσμα στον αυριανό αγώνα να είναι διαφορετικό. «Πρέπει να  παίξουμε άμυνα. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό μας και το μεγάλο μας όπλο. Η άμυνα μας δίνει την παραπάνω ώθηση και στην επίθεση. Δεν μπορούμε να παίρνουμε την μπάλα μέσα από το διχτάκι. Πρέπει να παίξουμε άμυνα, να εξασφαλίσουμε το ριμπάουντ ώστε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Σε αυτό είμαστε καλοί, αλλά επαναλαμβάνω πρέπει πρώτα να παίξουμε άμυνα».

Στο τέλος η Εβίνα Σταμάτη έδωσε το σύνθημα για την αυριανή μεγάλη μάχη της Εθνικής Γυναικών. «Σίγουρα δεν τα παρατάμε. Δώσαμε το πρώτο παιχνίδι απέναντι στο Μαυροβούνιο το οποίο και έπρεπε να κερδίσουμε… Κοιτάμε την επόμενη μέρα και για μας υπάρχει μόνο η Λετονία στο μυαλό μας».