Skip to main content

Σπανού: «Ήταν ένα καλό μάθημα που μπορεί να μάς κάνει δυνατότερες και περισσότερο πεινασμένες για τη συνέχεια»

Οι υποχρεώσεις της Εθνικής Γυναικών στο Eurobasket ολοκληρώθηκαν, με την Άρτεμις Σπανού, με δηλώσεις της στο EOK WEB Radio, να μιλά για την πορεία της «γαλανόλευκης» στην διοργάνωση.

Αναλυτικά η Ελληνίδα φόργουορντ μίλησε:  

Για την εικόνα της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ 2023: «Φτάσαμε εκεί ξέροντας ότι θέλουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση απ’ το γκρουπ μας αρχικά. Ήρθε μια μικρή απογοήτευση απ’ το Μαυροβούνιο στο 1ο ματς, όπου δεν καταφέραμε να πάρουμε μια νίκη την οποία στοχεύαμε. Μετά με τη Λετονία ξέραμε ότι αν κερδίσουμε θα είχαμε ακόμη ελπίδες, οπότε μπήκαμε μέσα, τα δώσαμε όλα και με τον τρόπο που παίξαμε δείξαμε ότι έτσι κερδίζει η Εθνική ομάδα, μαζί, με πάθος, με καρδιά, με άμυνα. Το τελευταίο παιχνίδι με την Ισπανία το παλέψαμε, ήμασταν κοντά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήρθε το παιχνίδι με την Τσεχία που έφερε πάρα πολλά συναισθήματα και σίγουρα μια απογοήτευση στο τέλος του αγώνα. Είχαμε τη δυνατότητα να περάσουμε στην 8άδα και το θέλαμε πάρα πολύ, τα δώσαμε όλα και σε αυτό το ματς, αλλά σε τέτοια παιχνίδια παίζονται οι λεπτομέρειες. Είχαμε παίξει την προηγούμενη μέρα, οπότε η ενέργειά μας και το καθαρό μυαλό δεν κράτησε μέχρι εκεί που θέλαμε».

Για την άμεση ανάκαμψή τους μετά την ήττα απ’ το Μαυροβούνιο: «Μετά το ματς με το Μαυροβούνιο επικρατούσε σιγή στα αποδυτήρια, ήταν το παιχνίδι που στοχεύαμε, αλλά δεν το πήραμε και ήμασταν λίγο σοκαρισμένες. Μετά στο ξενοδοχείο, φάγαμε μεσημεριανό, μαζευτήκαμε και είπαμε η μία στην άλλη ότι μπορούμε να ανακάμψουμε. Την επόμενη μέρα στην πρωινή προπόνηση «γυάλιζε» το μάτι όλων μας, ήξερες ότι θα μπαίναμε όλες στο παρκέ και θα έκανε κάτι καλό για την ομάδα. Το θέλαμε, θα ήμασταν μαζί και ό,τι και να γίνει στο παιχνίδι θα το παλέψουμε και θα τα δώσουμε όλα».

Για τη νίκη επί της Λετονίας: «Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε και το ξέραμε, ένα παιχνίδι που θα μάς έσωζε προσωρινά, οπότε η μόνη μας ελπίδα ήταν εκείνο το ματς. Βγήκε το πείσμα μας, η ομαδικότητά μας, η ενέργειά μας, οι πολύ καλές άμυνες. Βγήκαν όλα τα καλά μας στοιχεία».

Για τις εμφανίσεις της ίδιας και της Μαριέλλας Φασούλα στο τουρνουά: «Μετά το τελευταίο Ευρωμπάσκετ φύγαμε και εγώ και η Μαριέλλα με πολύ πικρή «γεύση» και είχαμε πει στους εαυτούς μας ότι δε θέλαμε να ξαναφύγουμε έτσι. Σίγουρα βγήκε η δουλειά που έχουμε κάνει και οι δύο. Θα έλεγα ότι κάναμε ένα statement για το τι αθλήτριες είμαστε και επίσης είχαμε πεισμώσει, γιατί είχαν βάλει την ομάδα μας τελευταία στα προγνωστικά του τουρνουά και ήταν κάτι που δε θέλαμε να γίνει. Και οι δύο δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε leaders αυτής της ομάδας και να πηγαίνουμε όλο και καλύτερα κάθε χρόνο».

Για τα σχόλια των «έξω» σχετικά με την Εθνική Γυναικών: «Μετά το παιχνίδι με τη Λετονία μόνο θετικά ήταν τα σχόλια. Και απ’ τις άλλες ομάδες, κάποιες παλιές παίκτριες της Ισπανίας, απλά μας έλεγαν ότι δείξαμε τη μαχητικότητά μας και αυτό που ξέρουν ότι παίζει μια ελληνική ομάδα. Αυτό για ‘μένα προσωπικά ήταν μεγάλο και πολύ θετικό και για το μέλλον σίγουρα».

Για το τι κρατούν απ’ το φετινό Ευρωμπάσκετ: «Αυτό που παίρνω απ’ το παιχνίδι με την Τσεχία και το τουρνουά ολόκληρο είναι ότι δείξαμε πώς μπορούμε να παίξουμε, πώς παίζει αυτή η ομάδα εδώ και χρόνια, πώς κερδίζει αυτή η ομάδα και μπορούμε μόνο να μάθουμε. Ήταν ένα καλό μάθημα για ‘μας και το μόνο που μπορεί να μάς κάνει είναι δυνατότερες και περισσότερο πεινασμένες για τη συνέχεια».

Για τον επόμενο στόχο της Εθνικής Γυναικών: «Σίγουρα επόμενος στόχος, που θα ξεκινήσει πάλι απ’ το Νοέμβριο, είναι να περάσουμε στο επόμενο πανευρωπαϊκό. Έχει μπει ήδη στο μυαλό μας αυτό».

Για το τι πρέπει να βελτιώσουν ενόψει «παραθύρων»: «Ήταν πολλά αυτά που θα μπορούσαμε να διορθώσουμε. Τα πιο φανερά και αυτά που μάς στοίχησαν με το Μαυροβούνιο και την Τσεχία ήταν τα box-out στα ριμπάουντ και το ένας εναντίον ενός. Είναι δύο μεγάλα πράγματα, που αν τα κάναμε λίγο καλύτερα θα μπορούσαμε τώρα να είμαστε σε Σλοβενία».