Skip to main content

Η Μαγιόρκα θέλει να φιλοξενήσει Euroleague και Eurocup!

Το μέλλον της Euroleague  αποφασίζεται το μεσημέρι της Δευτέρας (25/5), στην τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Τζόρντι Μπερτομέου και τις 11 ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο. Αν τελικά ψηφιστεί η επιστροφή στην δράση, τότε θα πρέπει να βρεθεί και το κατάλληλο μέρος που θα φιλοξενήσει την τελική φάση του θεσμού.

Κάπου εδώ κάνει την εμφάνιση της η Μαγιόρκα, καθώς η ισπανική πόλη εξέφρασε την επιθυμία της να φιλοξενήσει το υπόλοιπο, τόσο της Euroleague, όσο και του Eurocup, κίνηση που σίγουρα προκαλεί εντύπωση, καθώς η υποψηφιότητα αποκαλύφθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και ενώ μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνει γνωστό το μέλλον της φετινής σεζόν.

Όπως ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση των Βαλεαρίδων νήσων μαζί με το συμβούλιο της Μαγιόρκα και το δημαρχείο της Πάλμα,  αποφασίστηκε να κατατεθεί πρόταση για την φιλοξενία των δύο διοργανώσεων, με την τοπική Ομοσπονδία να συμβάλλει στο όλο αυτό εγχείρημα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τις τελευταίες εβδομάδες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μια κοινή προσπάθεια διοργάνωσης τόσο της Euroleague όσο και του Eurocup, με στόχο οι Βαλεαρίδες νήσοι να διοργανώσουν ένα από τα κορυφαία αθλητικά event της χρονιάς, προσφέροντας τις απαραίτητες εγγυήσεις σε θέματα ασφάλειας και οργάνωσης.  

Η ανακοίνωση προσθέτει πως «Σε περίπτωση που η πρόταση των Βαλεαρίδων γίνει αποδεκτή, τότε οι αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, όπως το «Velodrom Illes Balears» και το «Palacio Municipal de Deportes Son Moix» θα είναι διαθέσιμες για τα παιχνίδια, ενώ το «Polínportivo Príncipes de España» και το «Pavilion Antoni Piz « θα διατεθούν για τις προπονήσεις των ομάδων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της κυβέρνησης των Βαλεαρίδων νήσων, Φρανσίνα Αρμενγκόλ: «προσπαθούμε να σταματήσουμε την διάδοση του κορονοϊού και να αποδείξουμε πως είμαστε ένας ασφαλής και καλά οργανωμένος προορισμός για τις δύο αυτές διοργανώσεις».