Skip to main content

Στην Εθνική Γυναικών οι κόρες των Φασουλα, Μποσγανά και Λ.Παπαδόπουλου

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την προεπιλογή της Εθνικής Γυναικών, για τα «παράθυρα» του Νοεμβρίου των προκριματικών του Eurobasket 2021 και τρία από τα 15 ονόματα μας φέρνουν μνήμες από το παρελθόν.

Μιλάμε φυσικά για τις Μαριέλλα Φασούλα, Δανάη Παπαδοπούλου και Έλενα Μποσγανά που  ακολουθούν τα χνάρια των πατεράδων τους, Παναγιώτη Φασούλα, Λάζαρου Παπαδόπουλου και Γιώργου Μποσγανά, οι οποίοι είχαν τιμήσει και αυτοί την φανέλα με το εθνόσημο, με τις τρεις διεθνείς να καλούνται ταυτόχρονα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Μαριέλα Φασούλα, η οποία αγωνίζεται στην Ισπανία με την φανέλα της Αλ Καθέρες,  πήρε τα καλύτερα μπασκετικά μαθήματα από την «αράχνη», με τον Παναγιώτη Φασούλα να πραγματοποιεί 244 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα, πετυχαίνοντας 2384 πόντους, κατακτώντας με την «Επίσημη Αγαπημένη», δύο ευρωπαϊκά μετάλλια, το χρυσό το 1987 στην Αθήνα κα το αργυρό δύο χρόνια αργότερα στο Ζάγκρεμπ.  

Η Έλενα Μποσγανά, που έχει κάνει… θραύση στις μικρές εθνικές ομάδες και το ίδιο ευελπιστεί να κάνει και με την Εθνική Γυναικών, είναι κόρη του Γιώργου Μποσγανά, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα στην Α1, ενώ μετρά και επτά συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών, όντας μέλος της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Γερμανίας το 1993.

Τέλος, η 16χρονη Δανάη Παπαδοπούλου  είναι κόρη του Λάζαρου Παπαδόπουλου, με τον πατέρα της να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket του Βελιγραδίου το 2005 αλλά και του αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο της Σαίτάμα ένα χρόνο αργότερα, ενώ επίσης αγωνίστηκε στα Eurobasket το 2001 και το 2007, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.  Συνολικά με την Εθνική Ανδρών, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είχε  103 συμμετοχές με συνολικά 847 πόντους.