Skip to main content

Η μεγάλη πρόκληση της Εθνικής Γυναικών

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για την μεγάλη πρόκληση της Εθνικής Γυναικών, ενόψει της προκριματικής φάσης του Eurobasket 2021.
 
εθν1
 
Την Πέμπτη στα "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου η Εθνική ομάδα των γυναικών δίνει το πρώτο από τα δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια για τα προκριματικά του Eurobasket 2021.
 
Μόνες χωρίς φιλάθλους σε ελληνικό όμως έδαφος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να παίξει στα...ίσα δύο βαλκανικές ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. 
Να κατακτήσουν την πρώτη θέση η οποία οδηγεί κατευθείαν στην Γαλλία και την Ισπανία, ή στις πέντε καλύτερες δεύτερες των εννέα ομίλων. 
 
  εθν2
 Αυτή είναι η βαθμολογία των δύο πρώτων αγωνιστικών που διεξήχθησαν ακριβώς πριν ενα χρόνο. 
Το ζευγάρι αγώνων που θα γίνει στην Κρήτη ήταν προγραμματισμένο για τον προηγούμενο Φεβρουάριο όμως ο κορονοιός είχε άλλα σχέδια. 
 
εθν3
 
Περιμέναμε ότι η νέα εθνική ομάδα με την προσθήκη των Φασούλα, Χριστινάκη θα δυνάμωνε και ελπίζαμε να πέρναγε από την Βουλγαρία και να έπαιζε την πρώτη θέση του ομίλου στην Ελλάδα με την βοήθεια του κόσμου απέναντι στην Σλοβενία.
 
εθν4
 
Με το αν όμως δεν γράφεται ιστορία. 
Το πραγματικό γεγονός είναι ότι σε δύο μέρες μια εντελώς νέα εθνική ομάδα χωρίς πέντε από αυτές πού έπαιξαν πέρυσι καλείται να πολεμήσει για την πρόκριση. 
Σωτηρίου,Σπυριδοπουλου, Γέμελος, Χατζηλεοντή, Λούκα εκτός.
Ο κόουτς Μασλαρινός πρέπει να μονταρει σε ελάχιστο χρόνο την ομάδα για τον μεγάλο στόχο .
Φασούλα, Χριστινάκη αποτελούν σημαντικές προσθήκες έχοντας δώσει δέκα επίσημα παιχνίδια στην Ισπανική Λίγκα όντας από τις καλύτερες της ομάδας τους. 
 
Η Αγγελική Βιντζηλαίου νέο πρόσωπο μετά τις πολύ καλές της εμφανίσεις με τα Γιάννενα. 
Οι 16χρονες ψηλές Γρηγοροπούλου και Παπαδοπούλου όπως και η Αναστασοπούλου, μόνο κέρδος από αυτή την εμπειρία μπορεί να έχουν.
 
εθν5
 
Η Άρτεμις Σπανού σαν αρχηγός της ομάδας και με τα περισσότερα χιλιόμετρα από όλες θα αποτελέσει το βασικό σημείο αναφοράς. 
Νικολοπούλου, Παυλοπούλου, Σταμολάμπρου, Μποσγανά προφανώς θα'ναι εκείνες που θα πέσει το μεγαλύτερο βάρος για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.  
 
εθν6
 
Όλες οι αθλήτριες πάντως όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις τους ξέρουν τις μεγάλες δυσκολίες,  είναι πανέτοιμες να δώσουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων για την εθνική ομάδα της πατρίδας τους. 
 
Σαν επίλογο θέλω να επισημάνω και πάλι την σημασία να περάσουμε στην τελική φάση ενός Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι το 2017 όπου και κατακτήσαμε την τέταρτη θέση. 
Το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα έχει πολλές δυσκολίες και λίγη προβολή. 
Ειδικά τώρα που δεν υπάρχει και ομάδα να παίζει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ήρθε και ο κορονοιός και τα προβλήματα διογκώθηκαν.
Στην επανεκκίνηση του, αφού όλοι υγιείς θα επανέλθουν σε αυτό που αγαπούν, χρειάζεται αυτή η παρουσία της εθνικής ομάδας σε μια τελική φάση Eurobasket. 
Θα ανοίξει ο ορίζοντας και ταυτόχρονα θα δοκιμασουμε τις δυνάμεις μας στο υψηλό επίπεδο της Ευρώπης όπως θα έχει διαμορφωθεί τότε,  ενώ παράλληλα μέσα από την βαθμολογία θα μας δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσουμε μια θέση για το επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. 
Μην το ακούτε βουνό .
 
Όλες οι εθνικές ομάδες θα παρουσιάσουν και αυτές το νέο αίμα τους,οπότε κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι η νέα τάξη πραγμάτων. 
 
Δεν θέλω να σκέπτομαι τι θα σημάνει η μη πρόκριση....
Ξανά εθνική ομάδα γυναικών το..2023!!!
Κατά την άποψή μου...καταστροφή.
 
Αύριο (11/11) θα πούμε δύο λόγια για τον πρώτο μας αντίπαλο την Βουλγαρία.