Skip to main content

Εθνική Γυναικών: Η Καλέντζου αναλύει τα συν και πλην της Βουλγαρίας

Η Ελλάδα ξεκινά τις υποχρεώσεις της στα «παράθυρα» των προκριματικών του Eurobasket 2021, απέναντι στην Βουλγαρία  (20.00, ΕΡΤflix)  και η Τούλα Καλέντζου, μέλος του τεχνικού τιμ του Βασίλη Μασλαρινού, αναλύει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα της επερχόμενης αντιπάλου μας.

Αναλυτικά:

«Πρώτη αντίπαλος είναι η Βουλγαρία, μια ομάδα με αδυναμίες και θα χτυπήσουμε πάνω σε αυτές. Παίζει ένα μπάσκετ που δεν βασίζεται πολύ στην τακτική και αυτό μερικές φορές μπορεί να το κάνει και επικίνδυνο. Εμείς πρέπει να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι και να μην υποτιμήσουμε σε καμιά περίπτωση την αντίπαλό μας. Έχει έναν κορμό αθλητριών οι οποίες αγωνίζονται στη Μοντάνα έχοντας για προπονητή τον ίδιο με την εθνική. Άρα αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τη Βουλγαρία γιατί γνωρίζει ο ένας τον άλλον. Μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι της αντιπάλου μας, βαρόμετρο θα έλεγα, είναι το πλέι μέικερ, η Στοϊτσεβα που προσπαθεί να αξιοποιεί όλες τις συμπαίκτριές της.

Εμείς είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση, παρόλες τις ελλείψεις που έχουμε. Τα κορίτσια έχουν τεράστια διάθεση και πάμε για το θετικό αποτέλεσμα που είναι και το μοναδικό ζητούμενο για μας. Αν η απόδοσή μας είναι έτσι όπως έχουμε προγραμματίσει στα πλάνα μας θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».