Skip to main content

Μ.Βρετανία: Ο δυσκολότερος αντίπαλος της Εθνικής Γυναικών

Ο Μιχάλης Κυριακάκης  γράφει: 

 Μαζεύτηκε η εθνική γυναικών ενόψει των δύο αγώνων για προκριματικά του Eurobasket του 2023.

Μία αποστολή καμικάζι αφού ο νέος κοουτς Πέτρος Πρέκας  πρέπει να ετοιμάσει την εθνική μας ομαδα ώστε να αγωνιστεί σε διάστημα τεσσάρων ημερών με Μ.Βρετανία και Πορτογαλία .
Όλα αυτά μεσα σε μια εβδομάδα. 
Πρώτος αντίπαλος ο πλέον δύσκολος και μάλιστα στο Μάντσεστερ η Μ.Βρετανία. 
Θυμόμαστε ότι στα προκριματικά του 2019 ήταν αυτή που μας άφησε έξω από την τελική φάση, σε ένα όμιλο που ήταν πάλι η Πορτογαλία και στην θέση της Εσθονίας ήταν το Ισραήλ το οποίο μας είχε κάνει ουσιαστικά την ζημιά. 
Επειδή δεν γνωρίζει ο κόσμος τι εστι Μ.Βρετανία, παραθέτω το κείμενο ενός από του ελάχιστους γνώστες του διεθνούς μπάσκετ γυναικών...του παλιού δημοσιογράφου Σάκη Θεοδοσιάδη που λέει απο την δική του σκοπιά λεπτομέρειες που δεν θα βρείτε αλλού. 
 
abc.jpg
 
Μια μίνι ανάλυση της Μ. Βρετανίας προσεχούς αντιπάλου της Εθνικής μας γυναικών την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στο Μάντσεστερ 
Ο πονοκέφαλος του Ισπανού Μπουσέτα του έμπειρου κόουτς της Αγγλικής ομάδας, ειναι μεγάλος αλλά ευχάριστος ! 
Στις ψηλές από το 3 και πάνω κυριολεκτικά δεν ξέρει ποιάν να πρωτοεπιλέξει . 
Πέραν των δεδομένων Φαγκμπένλε και Ανίγκβε της Τουρκικής Μερσίν και της Σέριντεν Γκριν της Μίσκολτς (απιστευτη τριπλέτα στο ζωγραφιστό) υπάρχει μια φοβερή  υπεροπλία από το 2 και πάνω . 
Η πολύπειρη Λίνταμ -Ουόρνερ εγινε προσφάτως μητέρα και θα λείψει αλλά υπάρχουν η σούπερ Κάρλι Σάμουελσον συμπαίκτρια της Φασούλα στην Αβενίντα , η γνωστή μας πολύπειρη Σαντέλ Χάντι (νυν της ΤΤΤ Ρίγα) , η Τζάνις Μονακάνα της Σουηδικής Σοντερτάλιε και αρκετές άλλες . 
Στα γκαρντ τα πράγματα ειναι κάπως πιο ανεκτά στην αντιπαράθεση με την Εθνική μας . Τα δύο κορίτσια της περιφέρειας και της Γερμανικής Χάλλε της Κατερίνας Χατζηδάκη οι Ειλίντ Σίμπσον (δολοφονική σουτέρ από τα 6.75  που όμως θα, απουσιάσει λόγω πρόσφατου τραυματισμού) και η πολύπειρη 38χρονη πόϊντ γκαρντ  Ρέϊτσελ Βάντεργουολ (στο φεύγα)  και οι άλλες περισσότερο του Ηνωμένου Βασιλείου Ρενί Μπους (αμερικανοθρεμμένη  της Σέβενόουκς) , Τζόρτζια Τζόουνς (της Μάντσεστερ στο σπίτι της μπροστά στο κοινό της) . 
Που βρισκόμαστε εμείς ; Μια πληγωμένη Εθνική Ελλάδας με νέο κόουτς τον Πέτρο Πρέκα αλλά απούσες όλες τις μικρές υποσχόμενες (Μποσγανά , Χατζηλεοντή Κριμίλη , Εζέτζα,Παπαδοπούλου) και τις Σπυριδοπούλου, Χριστινάκη (στην αποκατάσταση από τον χιαστό κ οι δύο) ., 
Υπάρχουν σημεία αναφοράς κυρίως με τις μπαρουτοκαπνισμένες Σπανού και Σωτηρίου και μαζί την υποσχόμενη και πολύ βελτιωμένη  Μαριέλα Φασούλα της Αβενίντα . Η ελληνική βάση του Ολυμπιακού (Σταμολάμπρου , Νικολοπούλου , Αλεξανδρή , Σταμάτη) η Παυλοπούλου του ΠΑΟΚ .
Πάντα η Ελλάδα βγάζει εγωϊσμό , βέβαια και εκεί ελπίζουμε αλλά σαφώς στο μπλοκάκι αυτό το πιο δύσκολο σαφώς ματς των παραθύρων , δεν ειναι και το υψηλοτέρων απαιτήσεων .