Skip to main content

Φελούρη: «Εδώ που φτάσαμε είναι κρίμα να μην πιούμε νερό»

Η Εθνική Κορασίδων θα διεκδικήσει την 5η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16, μετά την νίκη της επί του Βελγίου, με την Δανιέλλα Φελούρη, με δηλώσεις τις στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, να μιλά για την εξέλιξη του αγώνα, αλλά και το παιχνίδι που ακολουθεί, απέναντι στην Ουγγαρία.

Αναλυτικά:

Η κουβέντα αρχίζει πάντως να ξέρετε με μπουγέλα: «Ε… Είχε λίγα… Όταν μπήκαν οι προπονητές στα αποδυτήρια τους περιμέναμε! Είναι από τις στιγμές που μένουν».

Η ελληνική ομάδα δεν τα έκανε… μούσκεμα στο παρκέ πάντως. Εκεί έδειξε το αγωνιστικό και ανταγωνιστικό πρόσωπο που κάνει και τους πλέον δύσπιστους να μπουν μια… καλή κουβέντα: «Είχαμε πει από την αρχή πως θέλουμε να νικήσουμε, ήταν ο στόχος μας, είχαμε παίξει και σ’ ένα φιλικό μαζί τους στην Ιταλία και είχαμε πεισμώσει ακόμη περισσότερο. Θέλαμε τη  νίκη αυτή. Αλλάξαμε κάποια πράγματα από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο που δεν μας άρεσαν, βελτιώσαμε την εικόνα μας όσο μπορούσαμε και τελικά πανηγυρίσαμε εμείς στο τέλος».

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δεν ήταν και τα καλύτερα. Θύμισε κάτι από τους αγώνες προετοιμασίας, όταν αργούσε πολύ να βρει το ρυθμό της… Μια… παιδική ασθένεια που έδειχνε να έχει αποβάλλει στις προηγούμενες αναμετρήσεις: «Ναι, όντως είναι μια… παιδική ασθένεια. Αγχωνόμαστε στο πρώτο δεκάλεπτο, αισθανόμαστε λίγο «τρακαρισμένες», αλλά το βρίσκουμε στην πορεία, όπως έγινε και σήμερα. Το καλό ήταν ότι οι διαφορές δεν ξέφυγαν πάρα πολύ. Ήταν αποστάσεις που μπορούσαμε και τελικά καταφέραμε να καλύψουμε».

Κι όλα αυτά από μια ομάδα ουσιαστικά ολοκαίνουρια στο πρώτο της Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που μοιάζει όμως ώρες ώρες να παίζει χρόνια μαζί: «Είμαστε όντως μια καινούρια ομάδα, γνωριζόμαστε ελάχιστα από παλιά, αλλά προσπαθούμε πολύ. Σε ένα μήνα έχουμε γνωρίσει καλύτερα η μία την άλλη, συζητάμε συνέχεια και προσπαθούμε να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη που χρειάζεται αγωνιστικά. Έχουμε φτάσει ένα πολύ καλό βαθμό και αυτή η επικοινωνία και εμπιστοσύνη μας βοηθάει πολύ μέσα στο γήπεδο».

Ο εγωισμός είναι κάτι που δεν έχει χώρο στο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας: «Σίγουρα δεν σκεφτόμαστε έτσι. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι εγωιστικά. Είμαστε 12 παίκτριες και η καθεμία στην ομάδα της είναι πρωταγωνίστρια. Εδώ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το ξεχνάμε και υποστηρίζουμε και στηρίζουμε η μία την άλλη. Μας έχουν βοηθήσει πολύ και οι προπονητές μας σ’ αυτό. Μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε η μία την άλλη».

Όσο για τον αυριανό αγώνα για την 5η θέση απέναντι στην Ουγγαρία; «Εδώ που φτάσαμε είναι κρίμα να μην πιούμε νερό. Ξέρουμε τι λέει η ιστορία για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κορασίδων και θέλουμε να κάνουμε αυτό το βήμα παραπάνω».