Skip to main content

Γκουζίνη:"Τα κορίτσια πείσμωσαν και μπήκαν στο γήπεδο για το θετικό αποτέλεσμα"

Η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα μετά την ήττα από την Βουλγαρία αλλά και η θέληση διεθνών παικτριών να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με την προπονήτρια της Εθνικής Νεανίδων, Βασιλεία Γκουζίνη, δυο από τα στοιχεία που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή νίκη επί της Νορβηγίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Ελληνίδας προπονήτριας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

“Τα κορίτσια απέδειξαν ότι ήθελαν πάρα πολύ τη νίκη. Επειδή πιστεύω ότι μία ήττα μπορεί να σε καταστρέψει ή να αλλάξει όλο το μομέντουμ, στη δική μας περίπτωση τα κορίτσια έδειξαν ότι πείσμωσαν και μπήκαν μέσα στο γήπεδο να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Κυρίως όμως ήταν προσηλωμένες στην άμυνα, μη αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο το περιθώριο στον αντίπαλο να ελπίζει ούτε μία στιγμή ότι μπορούσε να μας κερδίσει”.

Η κόουτς της Εθνικής ομάδας αναφέρθηκε και στην αυριανή (7/8, 13.30) τελευταία αναμέτρηση της φάσης των ομίλων με αντίπαλο την Ιρλανδία.

“Είναι μια καλή αθλητική ομάδα με ψηλά κορίτσια. Έχει καλές μονάδες. Παίζει ένα τελείως διαφορετικό μπάσκετ από αυτό που έχουμε συνηθίσει εμείς. Σουτάρουν με την πρώτη πάσα. Πρέπει λοιπόν να προσαρμοστούμε σ’ αυτό το κομμάτι γιατί το κάνουν πάρα πολύ καλά, και να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένες απ’ όσο ήμασταν σήμερα. Θέλει μεγάλη προσοχή το παιχνίδι για να καταφέρουμε να κερδίσουμε”.