Skip to main content

Σαμοντούροβ: «Έτοιμοι να παλέψουμε στο παρκέ και να κυρίως να παίξουμε για το εθνόσημο»

 Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ μίλησε για την προετοιμασία της Εθνικής Νέων για το Eurobasket U20 και την εικόνα της ομάδας στα φιλικά ματς που έχει δώσει ως τώρα.

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ σε συνέντευξή του στο σάιτ της ΕΟΚ μίλησε για την προετοιμασία της Εθνικής Νέων για το Ευρωμπάσκετ U20, τα φιλικά ματς που έδωσε η ομάδα στην Τουρκία και τους στόχους της Εθνικής στο τουρνουά.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

Η Εθνική Ανδρών είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Η Εθνική Νέων Ανδρών κάνει την δική της προετοιμασία για τον δικό της στόχο, το Ευρωμπάσκετ U20. Μετά από το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στο Ηράκλειο Κρήτης και τα πρώτα φιλικά στην Κωνσταντινούπολη, σειρά έχει ένα ακόμη τεστ με αντίπαλο μικτή ομάδα κολεγίων των ΗΠΑ, αύριο, στις 20.00 στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Θωμά.

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας και τον στόχο που είχε θέση η ομάδα για το αρχικό στάδιο: «Η προετοιμασία άρχισε πολύ σκληρά. Κάναμε κάναμε πολύ δυνατές προπονήσεις κάθε μέρα, Όλα τα παιδιά προσπαθούμε πολύ καθημερινά μέσα στο γήπεδο. Γινόμαστε μέρα με την ημέρα πιο ομάδα, γνωρίζουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και είναι κάτι που τελικά θα μας βοηθήσει όταν έρθει η ώρα να πατήσουμε στο παρκέ».

Τα πρώτα τέσσερα φιλικά στην Τουρκία έδωσαν ένα πρώτο στίγμα για το που βρίσκεται η ομάδα: «Προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Είδαμε τα λάθη μας, το σημαντικότερο είναι ότι μάθαμε από αυτά και τώρα έχουμε το αυριανό (28/6, 20.00) στον Άγιο Θωμά και μετά το τουρνουά στην Ιταλία. Θέλουμε να παρουσιαστούμε ακόμη πιο συγκεντρωμένοι και με στόχο όπως πάντα να παλέψουμε κάθε παιχνίδι, είτε φιλικό, είτε επίσημο».

Το Ευρωμπάσκετ U20 που αποτελεί και την επίσημη υποχρέωση της Εθνικής Νέων Ανδρών για φέτος το καλοκαίρι, θα διεξαχθεί στην Γκντίνια, στην Πολωνία (13-21/7). O Σαμοντούροβ αναφέρεται και στον στόχο που έχει θέση η ελληνική ομάδα: «Θα πάμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο! Έχουμε δουλέψει ήδη αρκετά και θα έχουμε δουλέψει πολύ περισσότερο μέχρι τότε, οπότε πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε στο παρκέ και να κυρίως να παίξουμε για το εθνόσημο στη φανέλα, που είναι πολύ σημαντικό».